Gündem
29 Ara 2017 11:22 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:53

Vatan Buket Aşçı'nın vefatını böyle duyurdu: Gitmek için çok erkendi Buket!

Vatan Kitap yayın yönetmeni Buket Aşçı Gürel bir süredir mücadele ettiği hastalığa dün yenik düşmüştü.

Bir süredir kanser tedavisi gören ve dün akşam saatlerinde yaşam savaşına yenik düşen Vatan Kitap Genel Yayın Yönetmeni Buket Aşçı Gürel'in vefatı sevenlerini yasa boğdu...

Vatan gazetesi, Aşçı'nın vefatını şu satırlarla duyurdu:

"Gitmek için çok erkendi Buket

Dostumuz, arkadaşımız VATAN Kitap’ın Genel Yayın Müdürü Buket Aşçı Gürel’i bir süredir mücadele ettiği acımasız hastalık onu henüz 41 yaşındayken aramızdan ayırdı.

Basın ve edebiyat dünyasına hazırladığı VATAN Kitap ekiyle getirdiği kalite ve insanlığıyla sevilen Buket Aşçı Gürel, 29 Ekim 1976’da doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden 1993 yılında mezun olan Aşçı, ilk olarak E Yayınevi’nde editör olarak mesleğe başladı. Aşçı daha sonra sırasıyla Aktüel Dergisi, Sabah Hafta sonu ekleri, Milliyet Sanat Eki’nde görev aldı. Buket Aşçı SKY Türk ve TV8’de edebiyat ve kitap üzerine televizyon programları yaptı. 2002’de aramıza katılan ve VATAN Gazetesi’nin kuruluşunda rol alarak haber merkezinde muhabir olarak çalışmaya başlayan Aşçı, 2006’da VATAN Gazetesi Kitap ekinin Genel Yayın Müdürü olarak görevine devam etti.

Buket Aşçı 2006 yılında böbrekleriyle başının dertte olduğunu öğrendi. Hastalığı sürecinde ‘Diyaliz Günleri’ başlıklı yazı dizisiyle 30 bin böbrek hastasının organ nakli bekleyişini duyuran Aşçı’ya 2007 yılında böbrek nakli yapıldı. Nakilden sonra sağlığına kavuşan Buket, 2015’te hayatınıbasketbol menajeri ve spor yazarı Serdar Gürel ile birleştirdi. Ancak hastalık Buket’in peşini bırakmadı. Ekim 2016’da kanser teşhisi konulan Buket Aşçı Gürel, 1.5 yıldır mücadele ediyor ve tedavi görüyordu. 19 Aralık’ta durumu ağırlaştığı için MaslakAcıbadem Hastanesi’nde yoğun bakıma alındı. Buket Aşçı Gürel dün öğle saatlerinde aramızdan ayrıldı. Bugün Cuma namazına müteakip Levent Camii’nden uğurlayacağız.