Gündem
27 Mayıs 2016 10:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:33

Varank'a hakaretten ifade veren Ertuğrul Özkök: Hakaret yok, mizah!

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank’a hakaret ettiği gerekçesiyle ifade verdi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank’a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, dün Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıktı. Özkök duruşmada şunları söyledi:

“25 yıla yakın yazarlık hayatımda şu son dönemdeki bir-ikisi hariç hakkımda hiçbir hakâret davası yoktur. Bizzat kendim hakaretamiz yazı yazanlara karşı çok sayıda yazı yazdım. Buradaki yazıda hakaretamiz bir kelime yoktur.

DOKUNDURMA VAR

Sadece mizahi bir şekilde son zamanlarda trolleşme eğilimi gösteren Twitter’daki yayınlarla ilgili mizahi bir dille dokundurma vardır. Hakkımda dava açan kişinin Twitter’da benim hakkımda yazdığı çok sayıda ağır, hatta hakaret içeren ifadeler bulunan tweet’leri vardır. Fakat ben bunlarla ilgili hiçbir dava açmadım. Çünkü anlayışım hakaretin de Avrupa Birliği kuralları çerçevesinde, AİHM kararları çerçevesinde ağır ifadelerin de basın özgürlüğü çerçevesine girdiğini bildiğim halde kendim bu tür hakaretamiz yazıları savunmadım ve kendim de kullanmadım. O yüzden bu sözkonusu yazıda hakaret içeren bir ima yoktur. Ayrıca eğer bir trol hareketi varsa bu trol hareketinin yönlendiricisi olmak da benim gözümde bir suç değildir. Dolayısıyla suç olamayan bir şeyle ilgili herhangi bir ağır ithamda bulunmam da sözkonusu değildir. Dediğim gibi hakaret benim yazı üslubumda da olmayan bir şeydir. Bunu benim en büyük hasımlarım, bana her gün ağır eleştirileri yapan insanlar bile yazılarında ifade etmişlerdir. Kimseye hakaret etmem. Bu özelliğimi herkes bilir.” Duruşma, avukatların kovuşturmanın genişletilme taleplerini bildirmeleri için ertelendi.

2 YIL 8 AY HAPSİ İSTENDİ

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Özkök hakkında hazırlanan iddianamede, ‘16 Ekim 2015 günü Hürriyet gazetesinde yayımlanan ‘Kuran dersine girenlerin yüzdesi kaç’ başlıklı yazısında Mustafa Varank’ı küçük düşürdüğü ve hakaret suçunu işlediği savunuldu. İddianamede Özkök’ün 1 yıldan 2 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. (Hürriyet)