Güncel
07 Mar 2018 13:26 Son Güncelleme: 20 Kas 2018 00:57

Vali Çiftçi'den dolandırıcılık uyarısı

- Kırklareli Valisi Çiftçi: - "Zaman zaman kötü niyetli insanlar vatandaşlarımızı arayarak, 'Ben savcıyım, emniyet müdürüyüm, valiyim, kaymakamın, hesaplarınız terör örgütünün eline geçmiş, paralarınızı bize verin' gibi ifadeler kullanıyorlar. Böyle bir şeye kesinlikle inanmayın"

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, vatandaşları telefon dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Vali Çiftçi, Mustafa Dalcalı Ortaokulu'nda vatandaşlarla bir araya gelerek, telefon dolandırıcılığına karşı uyarılarda bulundu.

Son yıllarda telefon dolandırıcılığının artış gösterdiğine dikkati çeken Vali Çiftçi, vatandaşların tuzağa düşmemesi gerektiğini anlattı.

Konu hakkında vatandaşları zaman zaman bilgilendirdiklerini vurgulayan Çiftçi, şöyle devam etti:

"Zaman zaman kötü niyetli insanlar vatandaşlarımızı arayarak, 'Ben savcıyım, emniyet müdürüyüm, valiyim, kaymakamın, hesaplarınız terör örgütünün eline geçmiş, paralarınızı bize verin' gibi ifadeler kullanıyorlar. Böyle bir şeye kesinlikle inanmayın. Hiçbir devlet görevlisi sizi telefonla arayarak para istemez. Böyle durumlarda emniyet yetkililerini arayın veya telefonu kapatın. Sakın bu tür tuzaklara düşmeyin." diye konuştu.

- "İş sıkıntısı yok, iş beğenmeme sıkıntısı var"

Vali Çiftçi, Kırklareli'nde iş sıkıntısının olmadığını, iş beğenmeme sıkıntısı olduğunu söyledi.

Çiftçi, 2017 verilerine göre, kentte yaklaşık 10 bin kişinin iş aradığını, iş verenlerin de 9 bin 400 işçi aradığını aktararak, "Yani iş beğenmiyoruz demek ki. Çalışmak isteyenleri biz OSB'ye yönlendiriyoruz. İş hayatına bir yerden başlamak zorundayız.Biz devlet olarak herkesi işe alamayız. Ama çalışmak isteyenleri iş arayan firmalara yerleştirebiliriz. OSB'de, ciddi işçi aranıyor. İhtiyacı olan insan her yerde çalışır. Vatandaşlarımız iş beğenmiyor." ifadelerini kullandı.