Kitap
10 Ağu 2015 21:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:47

Vajinismus Tedavisinde Hipnoz

Cinius Yayınları etiketiyle raflarda yerini alan Vajinismus Tedavisinde Hipnoz, Türkiye’de çok rastlanan ve az konuşulan bir konuyu, tedavi ve tanıklıklarıyla gündeme getiriyor.

Dr. Murat Ulusoy, önemli bir konuyu gündeme getiren Vajinismus Tedavisinde Hipnoz adlı kitabıyla okurlara merhaba dedi.

Vajinismus, ilişkiye giremeyen çiftleri ifade eden bir tanımdır. Her bir vajinismus vakasının arka planı çok yoğun duygusal öykülerle dolu. Vajinismus sorununa sahip çiftler hastalıklarını kimselere söyleyemeyen, beyaz yalanlarla geçiştiren, üzüntülerini içlerine atıp, oluşturdukları mutluluk maskeleri ile toplum içinde yaşamaya çalışan ilişki mağduru ailelerdir. Birçok vajinismus terapisti sorunu mekanik olarak görür. Oysa vajinismus; “Duygusal, Zihinsel ve Fiziksel” bir hastalık.

Vajinismus Türkiye’deki yaygınlığı ve çeşitli sebeplerle gizli tutulması sebebiyle içten içe yaşanan bir hastalık. Dr. Murat Ulusoy bu sorunun bir buçuk günde tedavi etmenin mümkün olduğunu söylüyor ve kitabında konuyu derinlemesine anlatıyor. Dahası, Kuşadası’nda “Vajinismus Tatili” ve “Tedavi, Tatil ve Balayı” şeklindeki yaklaşımlarıyla yenilikçi ve stresten uzak bir tedavi deneyimini müjdeliyor.

Vajinismus Tedavisinde Hipnoz, konusunda ilk olma özelliği gösteren yılların vaka deneyimleri ve kongre sunumlarını içeren hem vajinismus hastalarına hem de vajinismus terapistlerine yol gösterici bir bir eser olması bakımından da önemli.

Dr. Murat Ulusoy, “Vajinismus Tedavisinde Dr. Ulusoy Tekniği; “Psikoeğitim + Hipnoterapi + Bilişsel + Davranışçı”  yaklaşımları bütüncül olarak içeren bir buçuk günde çözüme götüren öğrenmeye dönük, kalıcı bir tedavi.” diyor. Bu yönüyle kitap kalıcı ve kolay tedaviyi bilimin ışığında okurlara ve uzmanlara anlatıyor. Kitapta gerçek hikayeler ve deneyimler de okurları bekliyor.