Magazin
14 Nis 2015 21:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:28

Usta oyuncudan ilginç açıklama: “Eşimi benim adıma baldızım istedi”

Cine5 ekranlarının sevilen programı İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’ye usta oyuncu Sezai Aydın konuk oldu.

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme çekimlerine ayağında bir çatlak olmasına rağmen katılan Sezai Aydın bu dönemde engellilerin durumunu daha iyi anlamış. Aydın “Bütün gün evde oturuyorum bir tek sete gidiyorum. Bu vesile ile dışarı çıktım günlerdir evdeyim. Zor bir yüzleşme ama iyi oldu bir yandan. Engellilerin nasıl yaşadıklarını gördüm. Ben koltuk değnekleriyleyim. Bütün hayatları boyunca bunu kullanan insanlar var. Engellilerin yaşamasının çok zor olduğu bir şehir İstanbul. Türkiye’nin en modern şehri ama kaldırımlar yollar bozuk, araçlar bitişik park etmiş. Ben bunu koltuk değnekleriyle yaşadığımda gördüm. Her yere gidiyorsun merdiven, hadi tekerlekli sandalyede olsan öyle rampalar koymuşlar ki çıkamazsın. Engelli için bir şey yapılmış ama ona tırmanmak da zor.” diyerek yaşadıklarını paylaştı.

“Mutfakla aram iyi ama şeker hastasıyım”
İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de mutfakla arasının çok iyi olduğunu söyleyen Sezai Aydın “Bayılırım, bir de geçenlerde hamsili pilav yaptım çok da güzel oldu. Evde yemek yapıyorum. Kızım annemin yaptığından güzel olmuş diyor. Hoşuma gidiyor sonra beni gaza mı getiriyorlar diyorum. Mısır ekmeği de yaptım ama  beceremedim.Şeker hastasıyım. Şekeri dengeleyemiyorum. Moralim bozulacak diye ölçmüyorum. İlk defa şeker çıktığında evdeydim. Birden üşüyorum titriyordum birşeyler getirin üstüme dedim. Kiloluydum bir iki günde öyle bir zayıfladım ki arkadaşlarım korktu. 10 küsür yılı var. Hanım çok dikkat eder. Kontrole gidiyoruz bir şey çıkmıyor oda şaşırıyor. Babam Kırım Tatarıydı. Hanıma diyorum ben Tatarım sağlam adamımım.” diyerek anlattı.

“Ün şöhret evde geçmez”
Tiyatro sahnelerinin ardından radyo ve televizyonda da ilklerin arasında yer alan Sezai Aydın İpek Tuzcuoğlu’nun “Ünlü şöhretli olmak ne demek sizin için?” sorusuna “Evde hiç geçmeyen bir şey demek, evde eşsin, babasın. Benim kızla bir restauranta gitmiştik, Ege Aydan’lar da oradaydı. “Aaa baba tanıyormusun tanıştırsana” dedi. Bende onun kadar ünlüydüm ama gittim Ege’yi tanıştırdım. Meslekte duayen diyorlar sağ olsunlar, başladığımda tiyatronun en çömeziydim şimdi en yaşlısıyım.” diyerek cevap verdi.

“Osman Yağmurdereli ve Bill Cosby”
Sesiyle birçok ünlü isme hayat veren Sezai Aydın İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de  seslendirmesini yaptığı Osman Yağmurdereli’yle ilgili başından geçen ilginç bir olayı da paylaştı. “Osman bir gün bana bir dizi yapacağım ama Cosby ailesi gibi, Orada beni Cosby gibi konuş dedi. Peki dedik. Bir bölümde şarkı söylemiş Osman. Neden söyledin dedim. Cosby gibi konuşuyorum ne yapacağız şarkı söyleyemem kulağım yok dedim ama sonunda söyledim. Osman’ı ben konuşuyorum. Dizi yayınlandı. Bir kanalda bir kız  “Bill Cosby’yi de Osman Yağmurdereli konuşuyormuş biliyor musunuz” dedi. “Nasıl yani” dedim. Osman’ı da Cosby de ben konuşuyorum dedim. O Osman’ın sesini öyle zannettiği için Cosby’de Osman seslendiriyor sanmış.” diyerek paylaştı.

“Bilmeden filmde oynamışım”
İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de anılarını paylaşan Sezai Aydın çok sevilen “Neşeli Günler” filminde de bilmeden rol almış “Ben Ankara’daydım. Arkadaşım aradı Neşeli Günler’de seni gördüm, sende oynamışsın dedi. Oynamadım ki dedim. Film yayınlandığında gördüm, bir haber veriliyor benim görüntümü kullanmışlar, o zaman telif filan yok. Şaşırdım. Hiç olmazsa bir filmde oynadım dedim.” diyerek anlattı.

“Gönül İşleri’ndeki aile gibiyiz”
İpek Tuzcuoğlu’nun “O dönemin oyuncularıyla, bu dönem oyuncuları arasında bir karşılaştırma yapsanız ne dersiniz?” sorusu üzerine cevap veren Sezai Aydın “Gönül İşleri’nde genç arkadaşlarla çalışıyorum. Bennu Yıldırımlar, Timuçin Esen, Sinem Kobal, Selma Ergeç genç arkadaşlar ama olağanüstü saygılı düzenli çalışıyorlar. Üç kızım ve damadım, aile gibi olduk. Bütün ekipte kötü bir şey görmedim.” diyerek düşüncelerini paylaştı.

“Metin Oktay çocukken bana imzalı fotoğraf vermişti”
İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de bilinmeyenlerini samimiyetle paylaşan Sezai Aydın küçük yaşlardan itibaren çok çalışmış “Kanaatkarımdır parasız, paralı günler oldu, 30 yaşına kadar arabam yoktu ama sonra oldu. Çok küçük yaştan beri çalıştım. Tatillerde kırtasiyede, çay ocağında çalıştım. Çay taşıyanlara çok acırım, eniştemin çay ocağında çalışıyordum. İş hanı 6-7 katlı asansör yok, altıncı kata çıkar verirsin çayı, yandaki “bir çayda bana getir” der beraber söylesenize çayı. İki iş hanı vardı bütün gün in çık. Güzel şeylerde oldu. Galatasaray’ın efsane futbolcusu Metin Oktay’la da tanıştım. İlkokula gidiyordum, babamın arkadaşı rahmetli Hasan Abi sporla uğraşıyordu. “Gel seni kimle tanıştıracağım” dedi. “Tanıyor musun” dedi “tanımıyorum” dedim. Hasan Abi “Kim bu adam biliyor musun Metin Oktay” dedi. “Hadi ya” dedim. Metin Oktay bana “hangi takımı tutuyorsun” dedi “Beşiktaşlıyım” dedim. “Gel seni Galatasaraylı yapalım dedi, olmam” dedim. Bana bir vesikalık foto çıkardı, imzaladı verdi. Sonra Metin Oktay bir sinema filmi çekti. Sinemadaki fotoğraflarda gördüm, verdiği fotoyu buldum, ama sonra o foto kayboldu.” diyerek anlattı.

“Eşimi benim adıma baldızım istedi”
İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de ailesini de anlatan Sezai Aydın eşini baldızına istetmiş. “Evleneceğiz, hanımı isteyeceğiz. Annem yaşlı gelemezdi. Aldım çikolata çiçeği, gittim. Kayınpeder baldız orada Allah’ın emri Peygamber’in kavliyle diyeceğim. Bir türlü cümleyi kuramıyorum. Baldıza sen benim için istesene kardeşini dedim. Yanıma oturdu. Kızınızı oğlumuz Sezai’ye istiyoruz deyince, kayınpeder peki dedi. Mutluyum. Hanım da der iyi ki evlenmişim senle diye, 20 küsür sene oldu hala ilk günkü gibi görünüyor bana.” diyerek anlattı.