Magazin
25 Tem 2016 17:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:25

Usta oyuncu sevindiren haberi verdi!

Göğsündeki kist yüzünden bir dizi tetkik ve tahlil yaptıran Selma Güneri'nin tahlil sonuçları temiz çıktı.

Göğsündeki kist yüzünden kabus dolu günler yaşayan Türk sinemasının usta oyuncularından Selma Güneri, doktorundan gelen haberle sevindi.

Doktorunun biyopsi talimatıyla bir dizi tetkik ve tahlil yaptıran Selma Güneri, sonuçlar temiz çıkınca derin bir nefes aldı.

Sözcü'de yer alan habere göre; tahlil sonuçlarına sevinen sanatçının mutluluğu, yeni yayın dönemi için gelen bir dizi projesiyle iki katına çıktı.

Sinemadan sahnelere

Selma Güneri, 1 Şubat 1948’de İstanbul’da doğdu. sinemaya 1964’te çekilen Halit Refiğ’in yönettiği İstanbul’un Kızları filmiyle sinemaya adım attı. 1967’den sonra sinema oyunculuğu dışında şarkı söylemeye de başladı. Ses sanatçısı Lütfi Güneri’nin kızı olan Selma Güneri, sinema oyuncusu Yusuf Sezgin’le 1966’da evlendi. Bu evlilikten Umut (1975) adlı bir oğlu dünyaya geldi. Güneri, ikinci evliliğini 1990’da Asım Ekren’le yaptı. İki yıl sonra boşandı.

Altın Portakal ödülü de var

1966’da Son Kuşlar ve Ben Öldükçe Yaşarım filmlerindeki rolleriyle Antalya Altın Portakal F!ilm Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı. Güneri’nin filmlerinden bazıları şunlardır: Beş Şeker Kız, On Korkusuz Adam, Ağlayan Gözler, Kasımpaşalı, Affedilmeyen, Ağır Suç, Askerin Dönüşü, Mum Kokulu Kadınlar, Dedem Gofret ve Ben, İki Yabancı, Dinle Sevgili.