Gündem
17 Ara 2014 13:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:59

Usta gazetecinin yeni adresi belli oldu! (Medyaradar/Özel)

Son olarak Fox TV'de Bizden Kaçmaz ve Süper Kulüp programlarına yapımcı olarak imza atan başarılı gazetecinin yeni adresi belli oldu.

Usta gazeteci ve yapımcı Ömür Varol, 22 yıllık mesleki tecrübesini öğrencilerle paylaşacak. Varol, İstanbul Çamlıca'daki Özel Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi ile anlaştı.

Ömür Varol, TV'de haber ve program yapımı, metin yazarlığı, kurgu, montaj ve dublaj konularında ders verecek.  

Ömür Varol kimdir?

Ömür Varol (d. 27 Mayıs 1974, Kiğı), Gazeteci, televizyon programı yapımcısı ve dublaj sanatçısı.

İlk yılları

27 Mayıs 1974 tarihinde Kiğı'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini, İstanbul'da tamamladı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV-Sinema bölümünden mezun oldu. 1992'de TRT İstanbul Haber Merkezi'nde  staj yaptı.

Kariyeri

1993'te, Can Okanar'ın yapım ve yönetimindeki Kanal 6'da yayınlanan Bu Sabah programında muhabirliğe başladı. Daha sonra programın editörlüğünü de üstlendi. 1995'te, Cem Aydın yönetimindeki Kanal D Haber Merkezi'nin ara haber sorumluluğuna geldi.  Kanal D Haber Merkezi'nin Uğur Dündar yönetimine girmesinin ardından mizahi haberlere imza atmaya başladı. 1996 yılında, Show TV'de yayınlanan Reha Muhtar'la Ateş Hattı programına dahil oldu. Reha Muhtar'ın Show TV Haber Merkezi'ni devralmasının ardından, ana haber bülteni için muhabirlik yaptı. 1999'da, Reha Muhtar yönetimindeki Show Haber'de haber müdürü oldu. Reha Muhtar'ın sunduğu Ateş Hattı ve Reha Muhtar'a İtiraf programlarında Genel Koordinatör olarak çalıştı. 2003'te Show TV'den ayrıldı. Bu dönemde Ufuk Güldemir'in kurduğu Yarın Gazetesi'nde köşe yazarlığı yaptı.

2005'te Can Tanrıyar yönetimindeki Uçankuş yapım şirketinde içerik yöneticiliği yapmaya başlayarak magazin sektörüne girdi. 2007'de FOX Haber Merkezi'nde haber müdürü olarak görev almaya başlarken, bir taraftan da aynı kanalın ana haber bülteninin Fox Magazin adlı magazin bölümünü hazırlayıp sundu. 2008'de FOX'ta, Bizden Kaçmaz adlı magazin programının yapımcılığını üstlendi. 2011'de programın sona ermesinin ardından aynı yıl Süper Kulüp adlı magazin programının yapımcılığını yaptı. 2012 Kasım'ında FOX'tan ayrıldı. (Vikipedi)