Kitap
28 Nis 2016 13:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:29

Usta gazeteciden esrarengiz bir roman:Örümceğin Ayak İzi

Uzun yıllar boyunca basında görev yapan gazeteci Haluk Özdil’in ilk romanı Örümceğin Ayak İzi çok yakında çıkıyor.

İlginç ismi, değişik içeriği farklı bir kitap olan Örümceğin Ayak İzi, akıcı dili ile de dikkatleri üzerinde toplayarak ülkemizde “bir ilk,” olma iddiasıyla çıkıyor.

Yüksek tirajlı bir gazetenin haber sayfasında editör olarak görev yapan Fikret’in, küçük bir haberle alt üst olan yaşamından yola çıkan roman,  kayıp çocuklar bataklığında devam ediyor.  Dünyanın her yerinde etkili olan karanlık bir şirketin Türkiye’deki koluyla karşılaştığında geri dönülmez bir yola girdiğini anlayan editör ve kurtarmaya çalıştığı on yaşındaki çocuğun nefes kesen öyküsü şimdiden ilgi çekmişe benziyor.

Haluk Özdil kimdir?
1957 Ankara doğumlu olan Haluk Özdil, öğrenimini yine bu kentte tamamladıktan sonra,  genç yaşta başladığı memuriyet yaşamıyla birlikte, çeşitli kamu kurumlarının dergilerine düzenli olarak yazılar yazmaya başlamıştır.

Aynı dönemde AFSAD (Ankara fotoğraf Sanatçıları Derneği)’inde başladığı fotoğraf uğraşı, kendisine yurt içinde çeşitli ödüller getirirken, yurt dışı yarışmalarında dört kez sergilenme hakkı kazanmış, “Arayış,” isimli bir fotoğrafı Devlet Resim Heykel Müzesinin arşivlerindeki yerini almıştır. 7 yıl sonra memuriyet yaşamını bırakıp, İstanbul’a yerleşmiş ve ulusal basında çeşitli gazete ve dergilerde görev yapmıştır.  1995 yılından itibaren sektörel bazda yayınlar çıkaran bir grubun yayın yönetmenliğini 2008 yılına kadar sürdürmüştür. Bu tarihten sonra profesyonel çalışma yaşamını bırakmış ve yazmaya yönelmiştir.