Gündem
30 Ağu 2015 16:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:50

Usta gazeteci son yolculuğuna uğurlandı!

Deneyimli gazeteci Servet Kabaklı toprağa verildi.

Tedavi gördüğü Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybeden Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı ve TGC (Türkiye Gazeteciler Cemiyeti) üyesi olan gazeteci Servet Kabaklı, toprağa verildi.

Vakfın Sultanahmet'teki binası önünden dualarla uğurlanan Kabaklı'nın cenazesi Sultanahmet Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Eyüp Mezarlığı'nda defnedildi.

Edebiyat ve siyaset dünyasından ünlü isimlerin yer aldığı cenaze törenine MHP Milletvekili Meral Akşener ile eski İçişleri Bakanlarından Sadettin Tantan da katıldı.

Törende konuşan Türk Halk Müziği Santçısı Esat Kabaklı, amcasının oğlu olan Servet Kabaklı'nın vefatının Türkiye ve edebiyat dünyası açısından büyük kayıp olduğunu belirterek, "Türk milletinin başı sağolsun. Bu yüreği büyük insanı, bugün uğurlayacağız Allah'ın izniyle. Biliyorum ki onun yüreği cenneti de dolduracaktır" dedi.

Kabaklı'nın etrafına ışık yayan ve etrafındakileri koruyup kollayan biri olduğunu dile getiren Esat Kabaklı, "Onun doğruluğu, doğru bildiği yoldan hiç taviz vermeden gidişi, hiç bir zaman ülküsünden sapmayışı, takdire şayan bir şeydir" ifadelerini kullandı.

Oğlu Burak Kabaklı da babasının bir vakıf insanı olduğunu ve onun bıraktığı emaneti devam ettirmeyi temenni ettiğini dile getirdi.