Polemik & Kulis
19 Şub 2018 16:00 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:01

Usta gazeteci Dardanel Medya Grubu’nda! Genel Müdürlük görevini yürütecek! (Medyaradar/Özel)

34 yıldır çeşitli medya kuruluşlarında muhabirlikten genel yayın yönetmenliğine varıncaya dek birçok görevde bulunan deneyimli ismin yeni adresi Dardanel Medya Grubu oldu.

Uzun yıllar gazetecilik, dergicilik, haber programcılığı, spikerlik ve ulusal kanal yöneticiliği yapan Gazeteci-Yazar Yaşar Gürsoy, Dardanel Grubu’nun Medya Grubu Genel Müdürü oldu.

Yaşar Gürsoy, uydudan yayın yapmaya başlayan ve yaptığı atakla 35 ülkeden izlenen Ton Tv ile dünyaya açılacaklarını, tarafsız ve profesyonel bir yayıncılık yapacaklarını belirtti.

Gürsoy,  Çanakkale’nin bugüne kadar gördüğü itibarın daha da fazla değer göreceğini, özel ve sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle Çanakkale’yi olduğundan daha fazla dünyaya tanıtacağını belirtti. 

İki yıldan bu yana Çanakkale’de yaşayan Yaşar Gürsoy, “Çanakkale Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusunun alındığı kenttir. O tapu Çanakkalelilerin yüreğinin kasasında muhafaza edilmektedir.” dedi.  



YAŞAR GÜRSOY KİMDİR?

Gazeteciliğe 1984 yılında, Güneş Gazetesi'ndeki stajı sonrasında muhabir olarak başladı. 1985'te kadrolu olarak Türkiye Gazetesi’nde aktif gazetecilik hayatına katıldı. Gürsoy, 1986-1988 yılları arasında Çetin Emeç’in Genel yayın Yönetmenliği’ni yaptığı Hürriyet Gazetesi’nde görev aldı.

1992'de DHA Genel Müdürü Uğur Cebeci ile Günaydın Gazetesi’nde, 1993'te yazar ve televizyoncu Kürşat Başar’ın Genel Yayın Yönetmenliği’ni üstlendiği Tempo Dergisi’nde, 1994'de dergiyle aynı isimli televizyon programıyla televizyonculuk hayatına adım atan Yaşar Gürsoy aynı yıl Savaş Ay ile A Takımı’nın kuruluşunda bulunduktan sonra, 2000 yılından itibaren Bayındır Holding'e ait BRT'de iki yıl boyunca editörlük, muhabirlik ve belgesel programcılığı görevlerini üstlendi.

1994-1998 yılları arasında Ardan Zentürk, Cem Aydın, Aydın Özdalga, Tuncay Özkan ile Haber Merkezi'nde Uğur Dündar, Prof. Haluk Şahin ve Mehmet Ali Birand ile Kanal D Haber’de, Ali Kırca, Yılmaz Özdil, Korcan Karar ve Mehmet Barlas ile Atv Haber’de savaş muhabirliği dahil olmak üzere çeşitli alanlarda habercilik ve haber programcılığı ve spikerlik yapan Gürsoy, Ali Kırca’nın sunduğu Siyaset Meydanı programında yapımcı ve editörlük görevini üstlendi.

Kırca’nın görevi bırakmasının ardından Mehmet Barlas’ın sunduğu bültenlerde Atv Haber Genel Yayın Yönetmenliği görevine başlayan Gürsoy ardından Habertürk TV’de Editör ve Ciner Medya Grubu'na bağlı Show TV Haber Koordinatörlüğü görevinde bulundu.

Basılı 6 eseri ve yayınlanmış 12 belgeseli bulunan Yaşar Gürsoy çeşitli üniversitelerde medya iletişim dersleri verdi.

Halen aktif olarak İnkilap Yayınevi’nde yazarlık yapmaktadır. İki çocuk babası.