Gündem
13 Eki 2016 18:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:36

Ünlü yıldız Antalya Film Festivali'nin açılışına geliyor!

Gladyatör ve Şeytan'ın Avukatı'nın unutulmaz oyuncusu, Antalya Film Festivali'nin açılışına gelecek.

Antalya, 53. yılında da dünyaca ünlü yıldızları festivalde buluşturuyor. Oynadığı her rolün hakkını vererek izleyiciyi etkilemeyi başaran, film ve dizilerden tanıdığımız Connie Nielsen, bu yıl Uluslararası Antalya Film Festivali’ne Uluslararası Yarışma kategorisinde yarışan, rol aldığı “İtiraflar / Le Confessioni” ile katılıyor.

Danimarka’dan çıkıp dünya sinemasının önemli yıldızlarından biri olan Connie Nielsen, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 53. Uluslararası Antalya Film Festivali’nin konukları arasında yer alacak. Uluslararası Yarışma’nın adaylarından Roberto Ando imzalı “İtiraflar / Le Confessioni” adlı filmde rol alan Nielsen, festivalin açılış günü Antalya’ya geliyor. Yetenekli oyuncu, önümüzdeki yıl vizyona girecek olan “Wonder Woman” yapımında canlandırdığı Kraliçe Hippolyta rolüyle sinema dünyasının da gündeminde...

Oyuncu olmak için 18 yaşında Paris’e giden, Jerry Lewis’in başrolü üstlendiği, Philip Claier komedisi “Par où t'es rentré? On t'a pas vu sortir” (Nereden Girdin? Çıktığını Görmemiştik, 1984) filminde oynadığı rolle amacına ulaşan Nielsen, eklektik bir filmografiye sahip. Bugüne dek hemen her tür filmde her tür karakteri canlandırdı. Bir çok dil bilen, ailesini her şeyden önce tutan, şöhret çarkına kendini kaptırmayan oyuncu nitelikli filmlerde oynamayı tercih ediyor.



Onu ilk kez “Şeytanın Avukatı / Devil’s Advocate” filminde bizzat şeytanı canlandıran Al Pacino’nun karşısında Christabella rolünde izledik. Wes Anderson’ın “Çılgın Liseliler / Rushmore”unun (1998) ardından, Paul Anderson’ın ücra bir gezegende geçen bilimkurgu filmi “Asker / Soldier”da Kurt Russell ile oynadı.

Connie Nielsen’in “İtiraflar / Le Confessioni” başlıklı yarışma filmi, 18 Ekim Salı saat 12.00’de AKM (Antalya Kültür Merkezi), Aspendos salonunda ilk gösterimi olacak.