Magazin
17 Eki 2018 10:42 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:55

Ünlü yazar Nilgün Bodur'dan olay sözler: "Ben Berkay'ın eşinin yerinde olsaydım..."

Son dönemlerin en çok konuşulan ismi Nilgün Bodur, Best FM'de Adem Metan Show'a konuk oldu.

Yazar Bodur, "Sen Gittin Ya Ben Çok Güzelleştim" adlı kitabı bir kez daha tartışmalara neden oldu.

Kitabında bir sözün Anne Frank'a ait olduğunun ortaya çıkmasıyla eleştiri yağmuruna tutulan yazar Nilgün Bodur, Best FM'de Adem Metan'ın sunduğu 'Adem Metan Show'da tüm eleştirilere cevap verdi.

Bodur, aynı zamanda da Arda Turan ve Berkay kavgası ile ilgilide konuştu.
 
" Ben Berkay'ın eşinin yerinde olsaydım eşime söylemezdim "
Arda Turan ve Berkay kavgası hakkında da değerlendirmelerde bulunan yazar Bodur, "Ben basına yansıyan ile yaşananın başka olduğunu düşünüyorum. Sanırım benim başıma gelse eşimi provake edecek bir şey söylemez sessiz kalırdım. Bir kadının başka erkeğe karşı eşini doldurması doğru değil. Olay sonrası başka sakin ortamda gerektiğinde söylerdim. Bu özel bir şeydir. Bunu basına yansıtmazdım. Olayın bu seviyelere gelmemesi gerekirdi. Olay kontrolden çıkmadan düzeltilebilirdi. Arda'nın Bayrampaşalı delikanlı havası var. Erkekler işin içine girince iş büyüyor. Benim bu kadar gündemde olduğum anda Arda Turan ve Berkay gündeme çıkınca sevindim" dedi.
 
"Kitabımın eleştiri yağmuruna tutulduğunu Twitter'dan öğrendim"
Bodur, "Twitter'da TT oldun dediler. Bir baktım sözlerimden birinin Anne Frank olduğunu söylüyorlar. Ben bunu atasözü diye biliyordum. Ben küçük yaşta Anne Frank  sözlerini okudum. Her halde kitabın içinden etkilendim. Bu kadar büyüyeceğini düşünmedim. Kitabı yazarken kitap aralarına biz bir söz ekleyip o söz üzerinden detaylı içerikler yazdık. Herkes gitti o bölüm üzerinden Anne Frank'ın sözünü alıp sosyal medyada kullandı." dedi.
 
"Edebiyat satıyor diye bir şey yok ihtiyaç satıyor."
Bodur, "Ben bu noktaya geleceğimi tahmin etmiyordum. Ben bugüne kadar oldum demedim. Benim için bir insanın benimle fotoğraf çektirmek istediğinde onun kalbine dokunabildiğimi düşünüyorum. Yazmak neden bu kadar sorun anlamıyorum. Ben kitap basmasam bile yazmaya devam edeceğim. Edebiyata katkı sağlamak gibi amacım yok. Kitabım bir numaradan girince, en çok satanlarda olmaya devam edince ben 'Kendi kitabımı satın alır mıydım?' diye sordum. Ayrılık acısı çekseydim alırdım dedim. Benim bir kalemim var buna inanıyorum. Baktım küçük yaşta okuduğum yazarların önüne geçtim. Diyeceğim şu ki: "Edebiyat satıyor diye bir şey yok ihtiyaç satıyor." ifadelerini kullandı.
 
"Ayrıldım eşim kitabımı okumamıştır bile"
Bodur, "Ayrılık sonrası acı çekmeyi bünyeme alıştırdım sanırım. Benim ilk kitabımda iyi sattı. İkinci kitabımda aynı şekilde satışlarına devam etti. Instagram'da olduğum dönemde oralar dutluktu. İlk zamandan beri Instagram'dan paylaşım yapıyorum. Ayrıldıktan sonra ayrıldığım insan beni aramadı. Zaten kitabımı okuduğunu da düşünmüyorum. Kitabım adı , "Sen Gittin Ya Ben Çok Güzelleştim" ama ben fiziksel olarak değil, ruhsal olarak iyi oldum. Kötü ilişkiyi sürdürmek insanı çirkinleştirir. Mutlu ilişki içinde kendini daha güzel hissedersin. Şu an hayatımda kimse yok ama kendi kendimi mutlu edebiliyorum. Ben yalnızlığı tavsiye etmiyorum. Doğru kişi gelene kadar kendimi mutlu etmeye devam edeceğim." dedi.
 
"Eleştiriler çok fazla yersizdi"
Yapılan eleştirilerin yersiz olduğunu söyleyen yazar Bodur, "Köşe yazarları beni malzeme olarak gördü. Kendileri beni arayıp bilgi alarak yazı yazabilirlerdi. Çok saygı duyduğum yazarların sosyal medyada ki algı doğrultusunda yazı yazmaları doğru değildi. Benim kitabım klasik kitap severler tarafından okunmasa da, klasik kitap okumayı sevmeyenlere kitap okutmuş oldu. Benim kitabım sayesinde başka kitap satışları da oldu. Benim kitabım sayesinde başka kitaplarda satılmış oldu.  Ben bir pazarlamacıyım. Pazarlama ile kitap satışı yapılmıyor. Ben bu süreçte şunu gördüm kitaplar tavsiye ile satılır. Benim kitabım okuyucuların tavsiyesi ile bu kadar satışa ulaştı" dedi.
 
"Sosyal medya olmasaydı bu kitap bu kadar satılmazdı"
Bodur, "Sosyal medya olmasaydı bu kitap bu kadar satılmazdı. Benim kitabım sosyal medya var diye de çok satanlar arasına girmedi. Benim yaşantımı bilenler tarafından satın alınması kitabı çok satanların zirvesine taşıdı. Bana karşı yapılan eleştiriler beni daha çok motive etti. Şimdiki amacım bu son eleştiriler sonrası daha iyi bir kitap yazarak piyasaya çıkmak. Allah ömür verirse iyi bir yazar olduğumu ispatlayacağım." ifadesini kullandı.

"Sosyal medyadan para kazanıyorum"
Sosyal medyanın önemine değinen Yazar Bodur, "Sosyal medya üzerinden para kazanmaya başladım. Bu artık bir meslek oldu. Bizim de bir gazete gibi tirajımız var. Kitabı para için yapmadım. Ben ne zaman para kazanmak için yapmadım desem o iş paraya dönüyor.
 
"Sokak hayvanlarını sahiplenin"
Hayvan sevgisi ile bilinen Bodur, "Hayvan severler hayvan satın almasınlar sahiplensinler. Köpeklerime zaman ayıramayınca kendimi kötü hissediyorum. Onlar beni her daim güzel karşılıyor. Onlar insanları karşılıksız seviyor. Köpekleri ve tüm hayvanları özenle besleyelim, koruyalım. Sokak hayvanlarını sahiplenelim." dedi.
 
"Sıradaki şarkıyı Fatih Altaylı'ya armağan ediyorum"
Sohbete ara verirken şarkıya giden başarılı radyo programcısı Adem Metan, Bodur'a sıradaki şarkıyı kime armağan edersin diye sorunca Bodur, sıradaki şarkıyı Fatih Altaylı'ya armağan ediyorum dedi.
 
"Linç sonrası işler arttı"
Bodur, "Bu linç olayları sonrası iş tekliflerim arttı. Hatta kitap listeden düşmesini bile istedim. Benim için çünkü artık köpeklerime ayırdığım zaman paradan daha önemli. Benim köpeklerim paradan önemli" ifadesini kullandı.
 
"İlk destek Demet Akalın'dan geldi"
Linç girişimlerinde çok destek aldığını söyleyen Bodur, "Demet Akalın bana sahip çıkan ilk isim oldu. İntikam videomu paylaşmıştı. Sonra DM yolu ile yazıştık. Bu olaylarda da destek oldu. Bana destek olan kişiler de benim yaşadığım şeyler yaşadığı için bana destek olabildiler. Karşılıklı olarak birbirimize destek olduk." dedi.
 
"Televizyon teklifleri alıyorum"
Çok proje teklifi aldığını söyleyen Bodur, "Uzun zamandır televizyon projeleri teklifi alıyorum. Yakın zamanda da televizyon ekranlarında olabilirim." dedi. Bu açıklaması sonrası programcı Metan, "Bizi de konuk alırsın" diyince, Bodur, 'Sizi konuk alamam ama kadınları bol bol konuk alabilirim' dedi. Bu açıklama sonrası Yazar Bodur'un yakın zamanda kadın programı yapacağı gündeme geldi.