Magazin
17 Eki 2014 17:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:50

Ünlü şarkıcı neden sürekli gözlük takıyor?

U2 müzik grubunun solisti Bono, yıllardır hiç çıkarmadığı güneş gözlüğünü glokom hastalığı yüzünden taktığını açıkladı.

İrlanda kökenli Rock müzik grubunun solisti ve gitaristi Bono, katıldığı televizyon programında yakalandığı glokom hastalığı yüzünden 20 yıldır gözlük taktığını açıkladı. Gerçek adı Paul David Hewson olan 54 yaşındaki şarkıcı, sahnedeki Bono ismiyle tanınıyor.

20 YILDIR GLOKOM HASTASI
20 yıldır bu hastalıkla uğraşan Bono, sahnelerde, televizyonda, kliplerde, günlük hayatta kısacası her zaman camları biraz koyu olan gözlük takıyor. Bono, hastalığının göz küresinde şiddetlenen ağrı ile başladığını söylerken eğer tedavi olmasaydı göz sinirlerinin tahrip olabilceğini ve en sonunda kör kalabileceğini de ekledi.

TARZ İÇİN GÖZLÜK TAKTIĞI DÜŞÜNÜLÜYORDU
Birçok kişi Bono'nun tarz için gözlük taktığını düşünüyordu. Fakat Bono, bu duruma BBC One kanalının Graham Norton Show programında açıklık getirdi. Hastalığı yüzünden gözlerinin ışığa karşı oldukça hassas olduğunu söyleyen Bono, gözünde yaşadığı baskıyı azaltmak için güneş gözlüğü kullanmak zorunda kaldığını söyledi.

"AH ZAVALLI, YAŞLI, KÖR BONO"
Bono katıldığı programda, '20 yıldır glokoma hastası olduğumu söylemek için burası iyi bir yer oldu. Şuan tedavilerim iyi gidiyor, daha da iyi olacağım. Biliyorum ki bu söylediklerim aklınızdan çıkmayacak ve benim için, ah zavallı, yaşlı, kör Bono demeye başlayacaksınız.' dedi.