Gündem
19 Haz 2018 10:26 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:42

Ünlü rapçi Ezhel için mahkeme kararını verdi

"Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımını özendirme" iddiasıyla tutuklanan rapçi Ömer Sercan İpekçioğlu'nun ilk duruşması bugün görüldü.

Sosyal medya hesapları ve söylediği bazı şarkılarında uyuşturucu kullanımını özendirdiği gerekçesiyle tutuklanan ‘Ezhel’ lakaplı fenomen rapçi Sercan İpekçioğlu bugün mahkeme karşısına çıktı.

Hürriyet'in haberine göre; Ezhel’in hayranları davanın görüleceği Anadolu Adalet Sarayı’na akın etti. Adliyenin dışı ve koridorlar Ezhel hayranlarıyla doldu.

Geçen ay gözaltına alınan Sercan İpekoğlu, ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakıldıktan sonra yapılan itiraz üzerine 23 Mayıs tarihinde yeniden gözaltına alınmış ve çıkartıldığı Anadolu Adliyesi’nde tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

EZHEL'İN SAVUNMASI
Savunmasını yapan Sercan İpekçioğlu, bekar ve lise mezunu olduğunu, müzisyenlikle uğraştığını aylık ve gelirinin de 100 bin lira olduğunu  söyledi ve ekledi:

"Öncelikle fotoğrafla başlamak  istiyorum. Ankara Kızılay’da bir arkadaşımın giyim mağazasına arada bir giderim.  Orada otururken bahçede bitki gördüm. Hint keneviri olduğunu anladık. Söktük. O  ara aklıma bu bitkiyle resim çektirmek geldi. Resim çekindim. Altına da eski bir  şarkı sözü Selahattin Özdemir’in esrar perdesi adlı şarkı sözünü yazdım ve  muziplik olsun diye paylaştım."

"Bunu sanatsal faaliyet kapsamında Türkiye’de çekilecek olan bir  diziye müzik olarak yaptım. Bu parçada uyuşturucu madde kullanmaya özendirmeye  kastım yoktur. Benim ’Yarınımız Yok’ diye bir parçam daha var. Burada uyuşturucunun zararlarını anlattım. Kullanıldığı takdirde ölüme neden olduğu  temasını işledim. Gençleri uyuşturucuya teşvik değil, hayata bağlayıcı sözler.  Suç işleme kastıyla hareket etmedim. Eserlerim tamamen benim hayal ürünümdür. Suçsuzum. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum."

Sercan İpekçioğlu’nun avukatı Fuat Ekin de iddianamede iki eylemden  bahsedildiğini anlatarak, "Biri espri olsun diye paylaşılmış bir fotoğraf ve  ’Geceler’ isimli fantastik bir vampir hikayesinden ibarettir. İddianamede  düzenlenen eylemin yaptırımı ağırdır. Sanık üzerine atılı suçu işlememiştir.  Beraatine ve tahliyesine karar verilmesini talep ediyorum." şeklinde konuştu. Son sözleri sorulan sanık Sercan İpekçioğlu, beraatini istedi.

Mahkeme, sanık Sercan İpekçioğlu’nun suç işleme kastıyla hareket etmediği anlaşıldığından beraatine karar vererek, tahliyesine hükmetti. Mahkeme hakimi  Dilber Atalay, kararının ardından "Suç işleme kastıyla hareket etmediğine inandım. Sanat eseri olduğunu düşünerek beraatine karar verdim." diye konuştu.