Televizyon
27 Mayıs 2015 17:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:36

Ünlü medya şirketi rekor fiyata satıldı

ABD'nin en büyük medya kuruluşlarından Time Warner, 56,7 milyar dolar karşılığında Charter Communications bünyesine katılmayı kabul etti.

Time Warner, Charter Communications ile iki yıldır sürdürdüğü görüşmelerde uzlaşma sağlayarak 56,7 milyar dolarlık teklifi kabul etti. Liberty Broadband'in sahibi ve ABD'nin en büyük kablolu TV yayıncısı olarak kabul edilen John Malone'un desteklediği satın alım sayesinde, Charter Communications ABD'deki en büyük genişbant ve kablolu TV şirketi olacak.
New York Times'da yer alan habere göre, Charter 55 milyar doların bir kısmını nakit, geri kalan bölümünü hisse olarak ödeyecek. Hisse başına Time Warner'a ödenecek miktar 195 dolar olacak. Böylece piyasa değeri yüzde 14 artan Time Warner, 78,7 milyar dolar değere ulaşacak.
İki firmanın birleşmesiyle sonuçlanacak anlaşma resmen tamamlandığında, yeni firmanın adı New Charter olacak.
İki firma, geçtiğimiz yıl yapılan görüşmelerde düzenleyici kurumların ve rakip Comcast firmasının araya girmesiyle sonuca varamamıştı. 25 eyalette 5,9 milyon haneye hizmet veren Charter'ın, yaptığı büyük anlaşma sonrasında Netlflix ve Apple gibi firmalarda da daha güçlü rekabete gireceği gibi, TV kanallarıyla da zorlu işbirliği süreçlerine girecek.
Charter CEO'su Thomas M. Rutledge, yapılan anlaşma sayesinde müşterilerine daha hızlı internet, en ileri teknoloji görüntü kalitesi ve ses ürünleri sunacaklarını söyledi. Rutledge, New Charter'ı ABD'de 'interaktif kablolu yayıncılığın' temsilcisi olarak tanımladı.