Gündem
30 Mayıs 2016 16:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:16

Ünlü karikatürist Bedri Koraman törenle anıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitiren karikatürist Bedri Koraman, Bodrum'daki mezarı başında törenle anıldı.

Koraman'ın Torba Mezarlığı'ndaki mezarı başında düzenlenen törene, eşi Nil Koraman, oğlu Bedri Murat Koraman, sanatçı Fedon, tiyatro sanatçısı Salih Kalyon, Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker'in de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Törende konuşan Bedri Murat Koraman, babasının yaşamı boyunca hep sevgi dolu bir insan olduğunu söyledi.

Babasının, sokakta gördüğü herhangi bir insandan cumhurbaşkanına kadar herkesle ayrı ayrı sohbet ettiğini anlatan Koraman, "Herkesle saatlerce konuşurdu. Herkesi severdi ve herkes tarafından da sevilirdi. Bana çok güzel bir miras ve isim bıraktı." dedi.

Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker de Türkiye'de siyasi karikatürcü denildiğinde ilk akla gelen ismin Bedri Koraman olduğunu ifade etti.

İnsanların bir dönem Bedri Koraman için gazete aldığına işaret eden Peker, "O dönem karikatür vardı. Türkiye'de Bedri Koraman bu işin en üstündeydi. Devlet adamlarının da çok sevdiği bir kişiydi. Kendi çizgileriyle karikatür sanatını dünyaya mal eden bir sanatçıydı." diye konuştu.

Sanatçı Fedon ise Koraman'ı çocukluğundan bu yana tanıdığını anlattı. Konuşmaların ardından Koraman'ın mezarı başında mevlit okundu ve lokma ikramında bulunuldu.

Mezarlıktaki törenin ardından Torba Mahallesi'ndeki bir sokağa "Bedri Koraman" ismi verildi. Tabelayı, Bedri Murat Koraman ve sanatçı Fedon birlikte taktı.