Magazin
16 Nis 2015 14:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:29

Ünlü isimden yoksulları anlama girişimi!

Bir süredir Holywood yıldızlığından yaşam tarzı guruluğuna geçiş yapmış olan Gwyneth Paltrow bir haftalığına 29 dolarla yaşayacak.

Her şey şef Mario Batali’nin bir video aracılığıyla yaptığı meydan okumayla başladı. Yıldız şef Batali yaptığı çağrıda müzisyenler Sting ve Deborah Harry ile oyuncu- yaşam gurusu Gwyneth Paltrow’a meydan okuyarak, #FoodBankNYCChallenge’a katılmaya davet etti. Amaç, New York’taki haftalık 29 dolar tutarındaki gıda pulunun ne kadar yetersiz olduğunu göstermek amacıyla, bu üç ünlü ismin bir hafta boyunca 29 dolarla karınlarını doyurmalarıydı. Paltrow çağrıya olumlu yanıt verdi ve 29 dolar harcayarak yaptığı market alışverişini Twitter ’da paylaştı.

Karede bir düzine yumurta, bir kuru soğan, bir marul, bir lahana, bir paket bezelye, bir domates, bir sap yeşil soğan, bir avakado, bir demet maydanoz, bir tatlı patates, bir paket esmer pirinç, bir baş sarımsak, bir mısır, yedi lime limon, bir paket tortilla, bir paket fasulye görülüyor. Paltrow fotoğrafın altına “29 dolara - Gıda pulu (SNAP) alan ailelerin bir haftalık ödeneği- marketten alabilecekleriniz bunlar” yazdı.
Lakin yıldız ismin ‘kendisini başkalarının yerine koyma’ girişimi Twitter’da eleştirilerle karşılandı.



Takipçileri kendisini, dar gelirli insanlarla ilgili olarak mantıklı ve gerçekçi olmamakla, yoksulları küçümsemekle suçladı. Gelen yanıtlar arasında “Belki de fakir gibi yaşamaya kalkmaktansa 280 milyon dolarlık servetinin yüzde 1’ini bağışlamayı düşünebilir” gibi tepkiler var.