Gündem
04 Tem 2015 18:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:42

Ünlü İngiliz komedyenden ülkesine ağır eleştiri!

İngiliz komedyen Russell Brand, Tunus'taki plaj saldırısıyla ilgili olarak İngiliz hükümetini suçladı.

Komedilerinde sarhoşluk, uyuşturucu ve patavatsızlık temalarını sık sık gündeme getiren ünlü İngiliz komedyen Russell Brand, Tunus'taki plaj saldırısıyla ilgili olarak İngiliz hükümetini suçladı ve terör kurbanları için İngiltere'de düzenlenen bir dakikalık saygı duruşunu eleştirdi.

Daily Star gazetesi, birinci sayfadan "Russell Brand: Suriye'ye gidiyorum" manşeti ile ünlü komedyenin sözlerine yer verdi.

Komedyenin Suriye'ye uçup gideceğini söylemesi üzerine "Tek gidişi olan bir bilet olduğundan emin ol" diye yazan Daily Star, "Biri bana first class bilet alırsa Suriye'ye hareket ederim" diyen Russell Brand'e tek yönlü bilet teklif ederken "Kolay.. Gel bizle uç Russell" dedi.
Suriye'ye gitmek için aklının yerinde olduğunu söyleyerek şaka yapan ve Tunus'taki plaj katliamından İngiltere'yi suçlayan Russell Brand'ın Tunus katliamı ile ilgili sağlıksız yorumlar yaptığına dikkat çekildi.

YouTube'de yayınlanan 100 kişinin katıldığı son stand-up şovunda Russell Brand, Kraliyet ailesinin de katıldığı İngiltere'nin her tarafında yapılan saygı duruşları için 'saçma' yorumunu yaptı. 7 dakikalık yayınlanan video dünyada tepkiyle karşılandı.

Russell Brand, İngiltere'nin daha önce silah sattığı yabancı ülkeleri bombalama kararının IŞİD bombacısı Seifeddine Rezgui'nin eyleminin ötesinde olduğunu ileri sürdü ve İngiltere Başbakanı David Cameron'un bir dakikalık saygı duruşu kararının propaganda amaçlı olduğunu söyleyerek "Bir dakikalık sessizlik gösterisine gerek yoktu. Bir dakikalık saygı duruşu saçmalık. Bu halkı sayıyorsanız hükümetinize insan haklarının çiğnenen listesindeki ülkelere silah satışını durdurun" dedi.