Gündem
17 Tem 2018 11:36 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:45

Ünlü ekran yüzünden çarpıcı açıklama: CNN Türk'ten bugün teklif gelse çalışmam!

Sunucu Nevşin Mengü Best FM’de yayınlanan Ufuk Karcı ile Konuşan Türkiye programına konuk oldu.

Uzun yıllar CNN’de ekran yüzü olan Nevşin Mengü, bugün CNN’den teklif gelse kabul etmeyeceğini söyleyerek “A Haberde ve ATV’de İkinci Dünya Savaşı zamanı gibi garip propaganda videoları dönüyor. CNN’in kadroları da A Haber’den farksız durumda. Mevcut kadro benimle zaten çalışmak istemez ancak ben de propaganda videoları sunmak istemem” dedi.

“OHAL’in sadece adı değişti”

Sunucu Nevşin Mengü, Konuşan Türkiye programında Ufuk Karcı’nın sorularını yanıtlayarak önemli açıklamalarda bulundu. Mengü, OHAL sonrası için Meclis’e sunulan yeni düzenlemenin OHAL’in devamı niteliğinde olduğunu belirterek, “OHAL’in sadece adını değiştirmişler, yetkileri aynı. Akılları sıra uluslar arası piyasada güven verdiklerini düşünüyorlar” dedi.

“Ülkeyi kendilerinden mi korumaya çalışıyorlar”

FETÖ ile mücadeleyi samimi bulmadığını söyleyen Mengü, “Yıllarca Fetullah Gülen ile görüşen bu hükümet. Yıllardır beraber çalıştıkları için aynı insanlar aslında bu insanlar. FETÖ’yü en iyi bilen bu insanlar. Dolayısı ile kendilerinden mi korumaya çalışıyorlar bu ülkeyi, onu anlayamadım” ifadelerini kullandı.

“Erdoğan’ın karşısında herhangi birinin başarı göstermesi mümkün değil”

Türkiye’de siyasetin dengelerinin bozuk olduğunu belirten Mengü, “Seçim yapıyoruz diyerek kendimizi kandırıyoruz. Örneğin Meral Akşener bir Cumhurbaşkanı adayı televizyona sadece üç kez çıkabildi. Ben iddia ediyorum Anadolu’da çoğu insanın Meral Akşener’in aday olduğundan haberi bile yoktur Yarı demokrasi denilemeyecek bir ortamda devamlı seçim yapılan bir sistem. Bu ortamda herhangi birinin Erdoğan’a karşı başarı göstermesi pek mümkün görünmüyor” dedi

“İnce’yi başarılı görenleri anlayamıyorum”

Demokrasilerde kurultayların olması gerekliliğinden bahseden Nevşin Mengü, CHP’de Genel Başkanlık yarışının olmasını “İşin doğalı” diyerek değerlendirdi. Muharrem İnce’yi başarılı görenleri anlayamadığını söyleyen Mengü, “CHP ve MHP Ekmeleddin İhsanoğlu’nu çatı aday gösterdiler, yüzde 38 oy almıştı. Sayın İnce Yüzde 30 oy aldı. O zaman MHP yerine Meral Akşener’i koyalım, MHP’nin o kanadı olarak. Yani yine aşağı yukarı aynı oranlar çıkıyor. Sayın İnce AKP seçmeninden oy alamıyor. Dolayısı ile değişim gerçekleşse de ben bir şey değişeceğini düşünmüyorum” dedi.