Gündem
20 Eyl 2013 13:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:39

ÜNLÜ ANCHORMAN YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ'NDE DERS VERECEK! (MEDYARADAR/ÖZEL)

Kanal D TV'nin ana haber bültenini sunan Anchorman'ı Serdar Cebe, Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nde ders verecek.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde yer alan Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri ünlü anchormandan ders alacak. Yaklaşık 20 senedir medya sektöründe habercilik alanında birçok görevde bulunan ve ünlü Anchorman Mehmet Ali Birand’ın vefatının ardından Kanal D TV ana haber bültenini sunan Serdar Cebe, bilgi birikim ve deneyimlerini gençlere aktaracak.  

Mesleğe muhabirlikten başlayan ve ‘anchorman’lığa kadar geçen süre içerisinde haberciliğin her noktasında bulunan Serdar Cebe, son dönemde medyadaki gelişmeleri, yeni yönelimleri ve habercilikteki başarının sırlarını Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğrencileriyle paylaşacak. 

Serdar Cebe, teorik bilgilendirmenin yanı sıra, öğrencilerin bilgi ve birikimlerinin artması yönünde çalışmalarda bulanacak. 

Cebe, öğrencilere “Haber Toplama ve Yazma Teknikleri Dersi”ni verecek. 

Serdar Cebe kimdir?  

16 Kasım 1968 yılında Konya’da doğan Serdar Cebe, Çanakkale Gelibolu nüfusuna kayıtlı. İlk, Orta, Lise’yi Ankara Yenimahalle’de bitiren Cebe, İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu. Milliyet Gazetesi Ankara Bürosu’nda muhabir olarak işe başlayan Cebe 1992-1993 yılı sonlarına kadar Milliyet Gazetesi’nde politika muhabirliği yaptı. Kanal D’nin kuruluşunda Başbakanlık muhabirliği yapan Cebe, 1996 yılında Kanal D İstanbul Haber Merkezi’nde göreve başladı. Bir süre sonra NTV’ye geçen Cebe sabah haberlerini sundu. Kanal 6 Ana Haber Bülteni Sunuculuğu, CNN Türk’te editörlük, sunuculuk, sabah haberleri, Kanal 24 Haber TV’de öğle kuşağı moderatörlüğü ve 2009 Ağustos ayında tekrar CNN Türk’te şef editörlük görevlerini sürdürdü. CNN Türk’te bir süre ‘Ne Oluyor’ programını yaz boyunca hazırlayıp sunan Serdar Cebe, CNN Türk’te öğle kuşağı haberlerini sundu.  Cebe uzun bir süre Kanal D hafta sonu Ana Haberini sundu. Cebe, Mehmet Ali Birand’ın vefatının ardından Kanal D televizyonunun hafta içi Ana Haber Bülteni Anchorman’lığını sürdürüyor.

MEDYARADAR/ÖZEL