Gündem
29 Ağu 2015 13:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:50

Üniversitelilerden ‘unutulan değerler’ filmi

Üsküdar Üniversitesi öğrencileri, unutulmaya yüz tutan değerlere dikkat çekmek için kısa film hazırladı.

Toplumsal duyarlılık ve sorumluluk konusunda projelere öncelik veren ve insanı anlamayı kendisine misyon edinen öğrenciler, Sosyoloji Kulübü ve Video Yapım Atölyesi'nin ortak çalışmasıyla ‘Kördüğüm’ adlı bir kısa film yaptı. Proje danışmanlığını, Üsküdar Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ebulfez Süleymanlı'nın yaptığı filmin senaryosu, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi Said Ateş tarafından yazıldı.
     
Yönetmenliğini de Said Ateş'in üstlendiği filmde, büyük şehirlerde yaşlı, engelli ve hamile kişilere toplu ulaşım araçlarında oturma önceliği tanınmamasına vurgu yapıldı. Filmde yaşlı bir kadının otobüsün içinde fark edilmemesi metaforik biçimde anlatıldı.
     
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT Genel Müdürlüğü ve Ataşehir Belediyesi'nin ekipman desteği sağladığı filmin çekimlerini öğrenciler gerçekleştirdi, öğretim üyeleri de oyuncu kadrosunda yer aldı.
     
Filmi hazırlama gerekçelerine ilişkin değerlendirmede bulunan Doç. Dr. Ebulfez Süleymanlı, ardı arkası kesilmeyen siyasi tartışmalar, ülke gündemi ve günlük koşuşturma içerisinde birçok insani ve toplumsal duyarlılığın göz ardı edildiğini belirtti.
     
Değerlerin aşınmasının önüne maalesef geçilemediğini vurgulayan Süleymanlı, "Unutulmaya yüz tutan değerlerimizin başında gözlemliyoruz ki İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerimizde toplu ulaşımda yaşlı ve dezavantajlı vatandaşlarımıza oturma önceliği tanınmıyor. Öğrenci arkadaşlarımızla birlikte yaşlı insanlarımızın, engelli vatandaşlarımızın, hamile kadınların otobüs, metrobüs, metro, tramvay ve diğer toplu ulaşım araçlarında oturma önceliğinin tanınmaması olgusuna dikkati çektik" ifadelerini kullandı.