Gündem
08 Eki 2015 15:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:55

Üniversitede Nazım Hikmet'e yasak!

Mersin'de bulunan Çağ Üniversitesi'nde Fikir Sanat Kulübü'nce hazırlanan ve üzerinde Nâzım Hikmet'in fotoğrafı ile bir şiirinin yer aldığı broşürün dağıtımına izin verilmedi.

 Mersin Çağ Üniversitesi Fikir Sanat Kulübü'nün hazırladığı ve üzerinde Nâzım Hikmet fotoğrafının yer aldığı, "Üniversiteye Hoş Geldin" broşürüne okul yönetiminden izin çıkmadı.

Sol'da yer alan habere göre, broşürde yer alan Nâzım Hikmet şiiri ve fotoğrafı nedeniyle Çağ Üniversitesi Rektörlüğü, öğrencilere broşürü dağıtamayacaklarını bildirdi. Rektörlük yetkilileri ayrıca, broşürün kapağında yer alan öğrenci fotoğraflarının da yasak olduğunu, broşürün dağıtılmasına izin vermeleri için bu fotoğrafın da kaldırılması gerektiğini belirtti.

Öğrenciler broşürün uygunsuz sayılma nedenini yazılı bir şekilde talep edince, aldıkları yanıt ise, "Sizin bunu öğrenme hakkınız yok" oldu.

Öğrencilerin itirazı üzerine Rektör Yardımcısı bu kez, şiiri kullanabileceklerini ancak fotoğrafın çıkartılması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine broşürden fotoğrafı çıkartan öğrenciler, stantlarına bir Nâzım Hikmet posteri astı.