Gündem
20 Haz 2016 11:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:20

Ülkücü gazeteler MHP'nin olağanüstü tüzük kurultayını nasıl gördü?

MHP'de muhaliflerin, olağanüstü kurultaydaki tüzük değişikliğine yönelik tüm önergeleri kabul edildi.

MHP'nin yayın organı Ortadoğu ve muhaliflere yakın ülkücü gazete Yeniçağ, dün Ankara'daki Büyük Anadolu Oteli'nde gerçekleşen olağanüstü tüzük kurultayını bugünkü birinci sayfalarına iki farklı yorumla taşıdı.

Tüzük değişikliğine yönelik verilen 14 ayrı önergenin kabul edildiği olağanüstü kurultayda, MHP Tüzüğü'nde yapılan değişiklik kapsamında "olağanüstü toplanan kongrelerde seçim yasağı" kaldırıldı, genel merkez yönetiminin kurultay sürecinde disipline sevk yetkisine son verildi. Bahçeli yönetimi ise, kurultayla ilgili olarak, 'delege sayısı', 'kongrenin yapıldığı adres', 'yasa dışı şekilde gündeme madde eklenmesi' ve 'Çağrı Heyeti'nin tutumu' gibi başlıklarda 7 fahiş hata tespit edildiğini ileri sürdü.

Ortadoğu, Bahçeli yönetiminin 'korsan' olarak nitelendirdiği olağanüstü kurultayı "Korsan girişim yok hükmünde" başlığıyla manşetten verdi. "Kanun ve içtüzük yerle bir edildi. Hukuk ve ülkücü irade yok sayıldı" denen haberde, "MHP'de bir korsan kurultayla partiyi ele geçirme çabası yargıya taşınıyor. Korsan kurultayda Siyasi Partiler kanunu ve parti tüzüğü yok sayıldı. Tüzüğün 63'üncü maddesinde genel başkana verilen yetki ve bu yetki çerçevesinde belirlenen 10 Temmuz tarihinde kurultay açıklaması dikkate alınmadı. Kanun, içtüzük, teamül, töre ayaklar altına alındı" ifadeleri yer aldı.

Yeniçağ ise, tüzük değişikliğine yönelik verilen 14 ayrı önergenin kabul edildiği olağanüstü kurultayı "Tarihi Kongre" başlığıyla haberleştirdi. Haberde, "Mahkeme kararıyla 'olağanüstü tüzük kongresi' toplamayı başaran MHP delegesi, yaptığı değişiklikle seçimli kongre yolunu açtı. Delege, oy birliği ile 10 Temmuz'da 'seçimli olağanüstü kongre' yapma kararı aldı" dendi. Gazete, "Ülkücü Hareket engel tanımadı" başlığıyla yayımladığı bir diğer haberinde ise, "Yoğunluk sebebiyle trafik kilitlenince araçlarını bırakan partililer otele kadar yürüdü. Ne kilitlenen trafik, ne aşırı sıcak ne çalıçırpı Büyük Anadolu Oteli'ne ulaşmasını engelleyebildi. Partililer yaklaşık 3 kilometrelik yolu, marşlar eşliğinde katetti" ifadelerini kullandı.

Ortadoğu ve Yeniçağ'ın bugünkü birinci sayfaları şöyle: