Gündem
22 Ara 2006 11:16 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:46

ÜLKER GRUBU'NDAN YEŞİL SERMAYE SORUSUNA NET YANIT: TEK YEŞİL TANIRIM O DA AMERİKAN DOLARIDIR!..

Ülker Grubu'nun İcra Kurulu Başkanı Murat Ülker, "Siz yeşil sermaye misiniz" sorusuna "Dünyada yeşil sermaye var. Ama dolardan başka yeşil sermaye tanımam. Çünkü doların rengi yeşildir!.." dedi.

Murat Ülker "İslami sermaye" olarak bilinen "Yeşil Sermaye" deyimini ise şöyle tanımladı: "Ben de dünyada yeşil sermaye olduğuna inanıyorum. Ama dolardan başka yeşil sermaye tanımam. Çünkü doların rengi yeşildir." Ülker, bir soru üzerine Başbakan Erdoğan'a belediye başkanlığı döneminde Ülker bayiliğini bırakmasını tavsiye ettiğini söyledi.



'Yeşil sermaye olarak bir tek doları tanırım'

Ülker Holding İcra Kurulu Başkanı Murat Ülker, yeşil sermayeye ilişkin olarak, "Dünyada yeşil sermaye olduğuna inanıyorum. Çünkü tüm ABD Dolarlarının rengi yeşildir" dedi.

Ülker Holding İcra Kurulu Başkanı Murat Ülker, yeşil sermayeye ilişkin tartışmalara 'Evet, ben de dünyada yeşil sermaye olduğuna inanıyorum. Çünkü bütün ABD Dolarlarının rengi yeşildir. Dolardan başka yeşil sermaye tanımam' dedi. Ülker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde, "Ülker'in distribütörü olan şirketteki ortaklığını bırakması" tavsiyesinde bulunduğunu söyledi. Murat Ülker, eski Adalet Bakanları'ndan Oltan Sungurlu'nun başkanlığındaki Ülker İstişare Konseyi üyeleriyle birlikte ilk kez basının karşısına çıktı. Ülker, bir soru üzerine, Başbakan Erdoğan'a belediye başkanlığı dönemindeki tavsiyesini açıklayıp, "Tayyip Bey, Ülker'in distribütörü olan şirketteki hissesini satıp çıkma kararını, başbakanlığı sırasında vermeyi tercih etti" dedi.

'ORTAK' DİYENLER OLDU

Başbakan Erdoğan'ın Ülker'le yakınlığının zaman zaman gündeme getirildiğini hatırlatan Ülker, "Kimi zaman Sayın Erdoğan'ın Ülker'e ortak olduğunu iddia edenler bile çıktı. Sayın Erdoğan, Ülker'in distribütörlerinden birinin 5 ortağı arasındaydı. O ortaklık gerçekleştiğinde de kendisi siyasette etkin bir noktada değildi. Tayyip Bey'in o distribütör dışında grubumuzla hiçbir bağlantısı olmadı. Bildiğiniz gibi distibütör şirketteki hissesini de başbakanlığı sırasında devredip ayrıldı" dedi. Murat Ülker, bir dönem İran'a ürünlerinin sınırdan kaçak yollarla bile girdiğine tanık olduklarını ifade ederek, bölgesel güç olma planlarını şöyle anlattı: "Bu durumu görünce biz de gidip İran'da üretim yapmaya başladık. Suudi Arabistan'da Cezayir'de fabrikamız var. Mısır'da üretime geçmek için hazırlanıyoruz. Kazakistan'da, Özbekistan'da Ukrayna ve Romanya'da tesislerimiz var. Romanya 2007'de AB'ye girince biz de girmiş olacağız. Bizim hedefimiz bölgesel bir güç olmak. Adımlarımızı da buna göre atıyoruz."

DOLARIN RENGİ YEŞİL

Ülker, "Zaman zaman size de 'yeşil sermaye' yakıştırmaları yapılıyor. Sizin 'yeşil sermaye'ye bakışınız nasıl? Bu konudaki değerlendirmeniz nedir?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Evet, ben de dünyada 'yeşil sermaye' olduğuna inanıyorum. Çünkü, bütün ABD Dolarlarının rengi yeşildir."