Polemik & Kulis
28 Haz 2017 17:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:56

Ukrayna'dan Ethem Sancak'a ültimatom: Yazarınız Rusçuların ağzıyla konuşuyor! (Medyaradar/Özel)

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği, ülkelerini faşist, İslam düşmanı ve Nazi yanlısı olarak gösteren Güneş yazarı Kayahan Uygur’a sert tepki gösterdi.

Ethem Sancak'ın sahibi olduğu EsMedya Grubu'na bağlı olarak yayın yapan Güneş gazetesinde Kayahan Uygur tarafından kaleme alınan “Ukrayna’da Nazi Yahudiler” isimli köşe yazısı kriz çıkardı.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği, İcra Kurulu Başkanı Ahmet Bayraktutar’a bir yazı göndererek ültimatom verdi. Yazıda, Uygur’un iki ülke arasındaki ilişkiyi bozmak için kasıtlı bir şekilde söylem geliştirdiğine vurgu yapıldı.

‘RUSLAR TARAFINDAN KULLANILIYOR’

Ukrayna Büyükelçiliği, Kayahan Uygur’un yazısındaki “Ukrayna’da ders kitapları değiştiriliyor, İkinci Dünya Savaşı’nda Hitler’e karşı direniş değil de Ruslarla mücadele övülüyor. Nazi ruhu ve antisemitizm de yerini Rus düşmanlığı ve İslamofobiye bırakmış durumda” sözlerine özellikle dikkat çekti. Güneş yazarının Rusçuların ağzıyla konuştuğunu ve onlar tarafından kullanıldığını ifade eden Büyükelçilik, yazının derhal internet sitesinden de kaldırılmasını istedi. 

‘KIŞKIRTICI YAYINLARA İZİN VERME’

Ukrayna Büyükelçisi Andrii Sybiha’nın imzasını taşıyan yazıda son olarak Güneş Gazetesi yönetimine de bir uyarı yapıldı. İcra Kurulu Başkanı Ahmet Bayraktutar’dan gazetecilik ilkelerine bağlı kalınması ve kışkırtıcı yayınlara izin vermemesi istendi. 



Güneş köşe yazarı Kayahan Uygur

MEDYARADAR/ÖZEL