Medya
03 Şub 2016 15:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:20

Uğur Dündar'dan şehit tepkisi: Bazılarına hiç bir şey ifade etmiyor!

Usta Gazeteci Uğur Dündar bazı kesimlerin şehit haberlerine duyarsız kalmasını Ebru Gündeş örneğini vererek eleştirdi.

Uğur Dündar Sözcü Gazetesi'ndeki köşesinde şehit haberleri, toplum ve medyanın bu konudaki duyarsızlığıyla ilgili rahatsızlığını dile getirdi.

Avrupa'da bu konuda çok duyarlı olunduğunu anlatan Dündar, Ebru Gündeş örneğini vererek; ''Şehit evlerine düşen ateşler, ne de yürek yakan görüntüler hiçbir şey ifade etmiyor'' diyerek tepki gösterdi.
Dündar bir gazetede gördüğü manzarayı ''utanıyorum'' diyerek şu sözlerle anlattı:

BU YARIŞTAN UTANIYORUM

''Okuduğun bir gazetenin birinci sayfasının sağ üst köşesinde, Ebru Gündeş’in kahkaha atarken çekilmiş kocaman fotoğraflı haberi yer alıyordu. Habere göre, Gündeş’in Günay’daki konseri ful çekiyormuş! Sadece 2 hafta için yapılan konser anlaşması, büyük ilgi nedeniyle 7 haftaya çıkarılmış! Magazin servisindeki arkadaşlar şarkıcıyı izlemenin maliyetini de vermiş: Ön masalara 2 bin 500 lira, orta bölüm ve bar için 700, çıkış kapısına yakın masalara ise 500 lira ödeniyormuş!.. “Lay lay lomcular”ın yarışı utandırıyor!..

Sayfanın sağ alt köşesine yakın bir yerde ise özel harekat polisleri Ömer Güney ve Taner Cinpolat ile Astsubay Kıdemli Çavuş Ahmet Semerci’nin şehit oldukları haberi tek sütuna sığdırılarak “Cizre’de Üç Şehit” başlığıyla verilmiş.

İSPANYA'DA DURUMU NASIL VERDİLER?

Acı haberin yoksul şehit evlerine nasıl düştüğünü, ocakların nasıl söndüğünü düşünürken, aklıma yaklaşık 5 yıl önce Afganistan’da hayatını kaybeden bir asker için ülkesi İspanya’da ilan edilen “yas günleri” geldi. Bayraklar yarıya indirilmişti. Kimsenin yüzü gülmüyor, askerin öyküsü televizyonlarda birinci haber olarak veriliyor, gazetelerin manşetlerinde yer alıyordu.

BAZILARI İÇİN BU MANZARA BİR ŞEY İFADE ETMİYOR

Bir de bize bakar mısınız? Güneydoğu’dan her gün şehit haberleri geliyor, bölgede kan gövdeyi götürüyor, kim vurduya gitmekten korkan yüz binlerce insan, doğup büyüdüğü toprakları terk ediyor.
Ama bazıları için ne yoksul şehit evlerine düşen ateşler, ne de yürek yakan görüntüler hiçbir şey ifade etmiyor''.