Gündem
11 Oca 2013 14:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:37

UĞUR DÜNDAR'DAN FLAŞ AÇIKLAMA; EKRANLARA DÖNÜYOR!

Araştırmacı gazeteci-yazar Uğur Dündar, Bornova Belediyesi'nin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlediği panelde çarpıcı açıklamalar yaptı.

Bir süre sonra yeni bir televizyon kanalında akşam haberlerinde yeniden halkın karşısına çıkacağını açıklayan Dündar, yeni ve bağımsız bir oluşumun televizyon kurma hazırlıklarını sürdürdüğünü ve bir aksilik çıkmadığı takdirde akşam haberleriyle yine televizyonda olacağını açıkladı.

Meslek hayatı boyunca başına gelenlerin pişmiş tavuğun başına gelmediğini söyledi.
Bornova Belediyesi ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesleğin sorunlarının dile getirileceği panelde konuşan gazeteci Uğur Dündar, gazetecilik mesleğinin hassas bir süreçten geçtiğini belirterek şöyle konuştu: “Tarih bugünleri yazıyor. Tarih kanaat notunu veriyor. Hepimiz hergün sınavdan geçiyoruz. Gazeteciler tarih önünde not alıyorlar. Bu notlar hepimizin siciline silinmeyecek kalemlerle yazılıyor.”

Gerçekten çalışanların başında Demokles’in kılıcı olduğunu anlatan Dündar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ankara’nın gülümsetecek haberleri var, kızdıracak haberleri var. Gündeme alınabilecek haberler var, alınamayacak haberler var. Böyle olduğu için de ne gazetecilik kaldı ne meslek. Halkın öğrenme hakkına sahip çıkan gazetecilerin başına neler gelebileceğinin en bariz örneği benim. Suriye’de yaralanan gazeteci kardeşim Sinan Gül bu mesleği seçtiği için pişman olmadığını söyledi. Ben de pişman değilim. Bin defa bu dünyaya gelsem yine Uğur Dündar olurdum.”
Uğur Dündar ile Suriye’de yaralanan Anadolu Ajansı Foto Muhabiri Sinan Gül’ün konuşmacı olarak katıldığı panelin moderatörlüğünü Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel yaptı.

Panele CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Mutlu Akpınar da katıldı. Bornova Belediye Nikah Salonu’ndaki panele vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Salonun merdivenleri dahil tüm koltukları dolarken çok sayıda katılımcı ayakta izledi.

UĞUR DÜNDARLARA İHTİYACIMIZ VAR
Panelin açılışında konuşan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, gazetecilerin çok önemli bir görevi yerine getirdiğini söyleyerek, “Sevgili Uğur Dündar ve Sinan Gül’e bizi kırmayıp Bornova’ya geldikleri için teşekkür ediyorum. İçinde bulunduğumuz dönemde Uğur Dündar gibi gazetecilere gerçekten çok ihtiyacımız var” dedi.

Sinan Gül’ün vurulma anını televizyonlarda dehşetle ve üzüntü içinde izlediklerini söyleyen Sındır, şunları söyledi: “Sinan Gül gibi arkadaşlarımız yaptıkları bu haberlerle savaş vahşetini bize sunuyor. Savaşa karşı duruşumuzda bize güç veriyor”
Araştırmacı Gazeteci Uğur Dündar, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel’in 4 yıldır Silivri’de tutuklu bulunan gazetecilere ziyaret organizasyonların düzenlediğini dile getirerek, “Atilla Sertel meslektaşlarımızın sesini duyurma konusundaki çabası için hepimizden çok övgüyü haketti” dedi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel de, sadece gazetecilik yaptığı halde ve İzmirlilerin 680 bin oyuyla milletvekili seçilmesine rağmen Silivri’de tutuklu bulunan Mustafa Balbay’a destek çağrısı yaptı.

PİŞMAN DEĞİLİM
Suriye’de görev başındayken çatışma arasında kalıp bacağından yaralanan Anadolu Ajansı Foto Muhabiri Sinan Gül de panelde yaşadıklarını anlattı. Gazetecilerin hayatı en uç noktalarda yaşayarak evlerindeki insanların da hissetmelerini sağladıklarını söyleyen Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mayınlı arazilerden geçerek Halep’e ulaştık. Bir gün önce baskın yapılacağı haberini alıp bahsedilen bölgeye gittiğimizde çapraz ateş arasında kaldık”

‘Herkesin koşarak uzaklaştığı yere, biz koşarak gidiyoruz” diyen Sinan Gül, 2008 yılında gazetecilerin yıpranma haklarının kaldırılmasına değinerek, “Biz yıpranıyoruz” diye konuşmasını sonlandırdı .

Aydınlı gazetecilerden Dündar ve Sertel’e Onur Ödülü
Aydın Gazeteciler Cemiyeti 2012 Basın Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törende Araştırmacı- Gazeteci yazar Uğur Dündar’a Türkiye Gazeteciler Federasyonu Özel Onur Ödülü verilirken, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Özel Onur Ödülü de Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel’e verildi.