Medya
22 Nis 2015 17:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:29

Uğur Dündar CHP'deki ihbar olayını açıkladı! "AKP’lilerin bile yapmadığını..."

CHP İzmir aday listelerindeki bir isim üçüncü sırada Atilla Sertel'i ihbar etti. İddianın sahibi Uğur Dündar oldu. Peki kim bu ispiyoncu CHP milletvekili adayı.

CHP İzmir aday listeleri Atilla Sertel kriziyle karıştı. Ön seçimden üçüncü çıkan Atilla Sertel YSK kararıyla aday listesinden çıkarıldı. İşin perde arkası ise bomba çıktı. Meğer CHP'li adayı listeden attıran bir başka CHP milletvekili adayıymış. Uğur Dündar bugün köşesinden o adayın adını vermeden bütün olayı ifşa etti.

"AKP’lilerin bile yapmadığını bazı CHP’liler (!) kendi adaylarına reva görüyorlar" diyen Uğur Dündar, İzmir'de yaşanan skandalın perde arkasını şu şekilde aktardı;

"Önümde bir mazbata duruyor. İzmir İl Seçim Kurulu’nu oluşturan 3 hakimin imzasını taşıyan belgede, Atilla Sertel’in 12.799 üyenin oyunu alarak 3’ üncü sıradan önseçimi kazandığı ve milletvekili adayı olduğu yazılı. Masamdakiler bununla sınırlı değil. Örneğin Sertel’in yasal süre içinde İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı’ndan istifa etmediği, bu nedenle adaylığının düşürülmesi gerektiği yolunda yapılan başvurunun yine oy birliği ile reddedildiğini gösteren karar da bunlar arasında…

YSK'YA BAŞVURAN CHP'Lİ ADAY KİM?

Peki kimler Atilla Sertel’in adaylığının düşmesini istiyor?


Görünürde 3 CHP’li üye var!.. Bunlardan ikisinin önseçime bile girmemiş olmaları çok ilginç! Yani mağduriyetleri söz konusu değil. Ama medyadaki haberlere göre onları, önseçimde Sertel’in daha altında yer alan ve kontenjan adaylarının belirlenmesiyle gerilere düşen bir adayın yönlendirdiği öne sürülüyor.

Önseçimde bükemedikleri bileği öpmesi ve kutlaması gerekenlerin, demokratik yarışta geçemedikleri Sertel’i, etik olmayan yol ve yöntemlerle devirmeyi yeğledikleri iddia ediliyor.! Duruma bakarsanız, AKP’lilerin bile yapmadığını bazı CHP’liler (!) kendi adaylarına reva görüyorlar!

YSK LİSTEDEN ÇIKARTTI

İl Seçim Kurulu’nun verdiği kararla yetinmeyen itirazcı CHP’liler (!) operasyonu tırmandırarak bu kez Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvuruyorlar. YSK ilk başvuruyu reddediyor. Durmuyorlar bir itirazda daha bulunuyorlar.

Tarafsız uzmanlara göre YSK da aldığı “siyasi” bir kararla Atilla Sertel’in adaylığını düşürüyor.
Çünkü gerekçe olarak Sertel’in İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni temsilen bir kamu kuruluşu olan Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu’na katılması gösteriliyor. Yani YSK onu kamu görevlisi sayıyor.
Oysa aynı kurumun hukukçuları, Sertel’in meslek grubunu temsilen genel kurula katılmış olmasının kendisini “kamu görevlisi” yapmayacağını belirten bir belgeyi avukatı Murat Ergün’e veriyorlar.

KILIÇDAROĞLU İHBARCIYI ARAŞTIRIYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu onu ihbar edenleri araştırdığını ve partili olmaları halinde ihraç edeceklerini söyledi. Ama bence “konu mankenlerinin” tasfiyesi yetmez, sorunu çözmez!
Onları yönlendiren gücün ve CHP’ye sürekli seçim kaybettiren çağdışı zihniyetin de tasfiye edilmesi gerekir.