Gündem
28 Mayıs 2017 04:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:43

TYS'nin yeni yönetimi belirlendi

TYS Olağan Genel Kurulu tamamlandı. Seçimin ardından yeni yönetim belirlendi.

Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) 20’nci Olağan Genel Kurulu yapıldı. Sonuç bildirgesinde “Türkiye Yazarlar Sendikası’nın yeni yönetim döneminde de emeğin, barışın ve özgürlüğün savunucusu olacağını yeniden duyuruyoruz” denildi.

Türkiye Yazarlar Sendikası 20’nci Olağan Genel Kurulu tamamlandı. Seçim sonucunda Mustafa Köz, Suna Aras, C. Hakkı Zariç, Âba Müslim Çelik, Nalan Çelik, Tahir Şilkan, Tülay Ferah, Kamil Tekin Sürek ve Ertan Mısırlı’dan oluşan liste yönetime girdi.

‘HER ZAMAN HALKIMIZIN YANINDA OLDUK, OLACAĞIZ’

Genel Kurul’un ardından yayınlanan sonuç bildirgesi şöyle:

“Türkiye Yazarlar Sendikası, ülkemizin ufuklarının karartıldığı şu günlerde 43 yıllık ışığını sevgili halkına tutmayı sürdürüyor.

Birikim ve deneyimimizi, toplumun aydınlığı için kullanmak; çağdaş, devrimci geleneğimizin önemli bir ilkesidir. Bu ilke, yazarların umudunu daima diri tutmaktadır.

Yazarak, düşünerek kurulacak mutlu geleceğin ancak yazarların kalemlerinin ucunda olduğunun bilerek biz yazarlar, her zaman halkımızın yanında olduk, olacağız.

İktidarın baskılarının üzerimizde bir kılıç gibi sınandığı günlerin, yazarların örgütlü savaşıma inancıyla kırılacağını unutmuyoruz.

Bu düşünceyle, Türkiye Yazarlar Sendikası’nın yeni yönetim döneminde de emeğin, barışın ve özgürlüğün savunucusu olacağını kamuoyuna yeniden duyuruyoruz.”