Polemik & Kulis
17 Eyl 2014 20:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:44

TVEM Ankara Temsilciliği görevine hangi deneyimli gazeteci getirildi? (Medyaradar/Özel)

Yeni yayın dönemine hazırlanan TVEM'de Ankara haberleri 37 yıldır medyada görev yapan isme teslim edildi.

Devlet eski bakanı, ünlü işadamı Mehmet Ali Yılmaz'ın sahibi olduğu TVEM'in Ankara haberleri deneyimli gazeteci Emin Varol'a emanet edildi.

Yeni yayın dönemine atak üzerine atak yaparak hazırlanan TVEM Ankara bürosunun başına Emin Varol'u getirdi.

Gazetecilik yaşantısına, Gazetecilik Yüksek Okulu 2. sınıfındayken Anadolu Ajansı'nda staj yaparak başlayan Emin Varol, 1977 yılında Günaydin Gazetesi’nde gece muhabiri olarak çalıştı. Uzun yıllar Yeni Asir, Sabah ve çesitli gazetelerde Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento Muhabirligi yaptı.

Emin Varol, 1995 yılında televizyon dünyasina gecti. Kanal-D Ankara İstihbarat Şefligi, STAR TV, Kanal-E ve Kanal-6 Ankara Temsilciliği yaptı. STAR’da yayınlanan Kırmızı Koltuk Programını uzun yıllar arkadaşı Tülay Ünal’la birlikte sundu. TV-8’in kurucularından ve ilk Ankara Temsilcilerinden olan Emin Varol,burada kendisinin hazırlayıp sundugu 'Protokol Yolu' adlı programı yaptı. Emin Varol kısa bir süre Millyet Gazetesi Ankara Haber Müdürlüğü gorevinde de bulundu.

37 yıllık meslek hayatı boyunca Sabah, Star ve Akşam Grubu'nun Brüksel, Paris ve Strasbourg temsilciliğini de yapan Emin Varol Avrupa Birligi, Avrupa Parlamentosu, Avrupa Konseyi ve NATO’ya akredite.

Deneyimli gazeteci şimdi TVEM'de Ankara haberlerinin peşinde olacak.



MEDYARADAR/ÖZEL