Televizyon
12 Eki 2015 09:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:56

TV haberciliğinde iPhone 6 devri!

İsviçre'de 'Leman Bleu' isimli bir yerel televizyon kanalı, kameramanlarına iPhone 6 dağıtarak klasik haber kameralarıyla çekime son verdi.

Kanal artık haber bültenlerindeki canlı yayınlarını bile iPhone 6 kullanarak gerçekleştiriyor. Kanalın haber müdürü Laurent Keller, Leman Bleu'nün iPhone ile çekim yapan ilk televizyon kanalı olduğunu söyledi.

Keller, "Uygulama, çabukluk ve yanıt verebilirlik arayışının bir sonucu. Aynı zamanda haber yapım maliyetlerini düşürmek için düşünülmüş bir yol" diye konuştu. iPhone 6 ile kullanılan teknoloji sayesinde canlı ya da sosyal medyada televizyon kanalı herhangi bir yerden herhangi bir zamanda vakit kaybetmeden yayına başlayabiliyor.

Kanal, İsviçre’de günün sadece birkaç saatinde yayın yapıyor. iPhone 6’nın video kameralara göre hafif, kolay ve daha düşük maliyetli olduğu kesin ama ışık ve benzeri değişkenler göz önüne alındığında ya da haber yaparken muhabirin karşısına çıkabilecek olumsuzluklar düşünüldüğünde yayında nasıl bir kalitenin yakalanacağını bilemiyoruz.