Gündem
27 Kas 2015 19:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:12

Tutuklu gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül'den mesaj var

MİT TIR'larıyla ilgili haberlerden tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül, Silivri Cezaevi'nden mesaj gönderdi.

MİT TIR'larıyla ilgili yayımlanan haberler nedeniyle tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Erdem Gül, Silivri Cezaevi'nde yan yana iki koğuşa konuldu. 3 kişilik hücrede tek başına kalan gazetecilerin ilk ziyaretçileri CHP milletvekilleri oldu. CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer, Mustafa Balbay, Şafak Pavey ve Candan Yüceer Silivri cezaevinde Dündar ve Gül’ü ziyaret ettiler.

İki gazeteci kendi el yazıları ile şu mesajı gönderdiler:

Can Dündar

Gazeteci meslaktaşlarım;

Gazetecilik hele Türkiye’de zor uğraş. Riskleri, tehlikeleri var. Tutuklanmak da onlardan biri. Ama hem mesleğimizin hem ülkemizin tarihi, özgürlükleri ancak bu riski göze alarak bu yolları aşarak kazanabileceğimizi gösteriyor bize. Bizimki de baskının, özgürlüğün bitmez mücadelesinin yine bir cephesi…Özgür basın için bu mücadelenin yeni bir sayfası.

Erdem Gül

Kişisel olarak, çok iyiyim, çok güçlü hissediyorum. Çünkü her zaman yaptığım işi yaptım. Bilgisayarın karşısına geçtim, haberi yazdım, manşet oldu. Şimdi bu nedenle ağır suçlamalarla tutukluyum. Haberim halkın karşı karşıya olduğu bir tehlikeye karşı uyarma amaçlıdır. Uyardım, hapisteyim. Tekrar söylersem kişisel olarak rahat, iyi ve huzurluyum. Ama gazetecilik açısından kaygılıyım