Gündem
23 Ağu 2016 12:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:29

Tutuklanan Özgür Gündem yazarı Aslı Erdoğan için 'yazı nöbeti'

Özgür Gündem Yayın Danışma Kurulu Üyesi ve yazar Aslı Erdoğan‘a destek olmak için 'Aslı'nın Arkadaşları' adlı bir yazı nöbeti oluşumu başlatıldı.

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Yayın Danışma Kurulu Üyesi ve yazar Aslı Erdoğan‘a destek olmak için 'Aslı'nın Arkadaşları' adlı bir yazı nöbeti oluşumu başlatıldı. Bu kapsamda her gün bir yazar,düşünce ve düşündüğünü ifade özgürlüğünü savunmak adına yazılar yazacak ve bu yazılar Özgürlükçü Demokrasi gazetesinde yayınlanacak.

BirGün'de yer alan habere göre, kapatılan Özgür Gündem gazetesinin yazarlarından Aslı Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta gözaltına alınması ve  çıkarıldığı mahkemece tutuklanmasının ardından, Erdoğan‘a destek olmak için yazı nöbeti başlatıldı.

YAZILAR 'ÖZGÜRLÜKÇÜ' DEMOKRASİ' GAZETESİNDE YAYINLANACAK
'Aslı'nın Arkadaşları' oluşumu tarafından başlatılan nöbetle, her gün bir yazar/sanatçı düşünce ve düşündüğünü ifade özgürlüğünü savunmak adına yazılar yazacak. Yazılar, Aslı Erdoğan'ın hapishaneden yazılarının da yer alacağı, ilk sayısı bugün bayilerde olan Özgürlükçü Demokrasi gazetesinde yayınlanacak.

NÖBETTE YER ALACAK YAZARLAR
Murat Uyurkulak'ın yazısıyla başlayan nöbete Anıl Mert Özsoy, Aslı Tohumcu, Aslı K. Peker, Asuman Susam, Burhan Sönmez, Ertuğrul Mavioğlu, Ilgın Sönmez, Irmak Zileli, Karin Karakaşlı, Kerem Görkem, Mehmet Said Aydın, Melike Koçak, Menekşe Toprak, Murat Meriç, Murat Uyurkulak, Nil Sakman, Semih Gümüş, Sine Ergün, Selim Bektaş ve Pınar Öğünç katılıyor.