Polemik & Kulis
23 Mayıs 2016 10:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:32

Turner Grubu'nda üst düzey atama! Reklam Grup Başkanı kim oldu?(Medyaradar/Özel)

Bünyesinde, Türkiye’de de yayın yapan sevilen çocuk kanalları Cartoon Network, Boomerang TV ve CNN International’ı bulunduran Turner’ın Türkiye Reklam Grup Başkanı belli oldu.

Turner’ın Türkiye Reklam Grup Başkanlığı görevine İlke Okay Obuz getirildi.

İlke Okay Obuz, medya sektöründe elde ettiği 16 yıllık deneyimi ile bundan sonra Turner grubunun Türkiye’deki reklam-satış stratejisi ve projelerini yönetecek.

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi, İngilizce İşletme mezunu olan İlke Okay Obuz Bimaş, Kanal D ve Star TV’de görev yaptı. En son FOX TV Satış Departmanı Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Obuz, özellikle televizyon ve digital kanalların entegrasyonu konusunda başarılı birçok projeye imza attı.

Yeni atama ile ilgili görüşlerini dile getiren Turner Türkiye, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Yunanistan ve Kıbrıs Genel Müdür ve Başkan Yardımcısı Tarek Mounir; “İlke Okay Obuz, uzun yıllar bu sektörde çalışmış ve önemli projelere imza atmış değerli bir isim. Medya sektöründeki önemli deneyimi ve bilgi birikimi ile Turner Türkiye’nin reklam-satış faaliyetlerini hedeflenen düzeye taşıyacağına inanıyorum. Turner grubuna katıldığı için mutluyuz” dedi.

Turner EMEA Hakkında

Turner International, CNN, TNT, Cartoon Network, Boomerang ve TCM Turner Classic Movies gibi ana Turner markalarının versiyonları ile Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA), Latin Amerika ve Asya Pasifik’te ülke ve bölgeye özgü kanallar ve işletmeler ile faaliyet göstermektedir. Time Warner’ın global varlığından faydalanmak için Warner Bros. ve HBO ile işbirliği yapmaktadır. EMEA bölgesinde Turner’ın hali hazırda 126 ülkede 21 farklı dilde yayın yapan 65 adet kanalı bulunmaktadır. Yenilik ve gelişme tutkusuyla bu markalar web, VOD, DVD, oyun, mobil, merchandising, yazılı veya gelişen farklı platformlar üzerinden izleyicilere ulaşmaktadır. Turner, Time Warner’a bağlı bir firmadır.

MEDYARADAR/ÖZEL