CineRadar
15 Oca 2016 00:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:17

Türkler Bizans'ın altını üstüne getiriyor

Bu haftanın özellikle oyuncularıyla öne çıkan filmleri iki iddialı gişe komedisi; Bizans Oyunları: Geym of Bizans ve Kardeşim Benim…

Eğer daha ciddi filmlerden hoşlanıyorsanız, İngiltere’de kadın hak ve özgürlükleri için yola çıkan, bu uğurda can veren süfrajet topluluğunun hikayesinin anlatıldığı Diren: Zamanı Geldi adlı filme şans verebilirsiniz.

Çocuklar için ise bir Disney animasyonu olan İyi Dinazor gösterime giriyor, Inside Out’un aksine önemsiz fakat yine de sevimli bir seyirlik…

Dilerseniz, bu hafta gösterime girecek diğer filmlere de kısa bir bakış atalım. İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri, bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…

Bizans Oyunları: Geym of Bizans

Gani Müjde’nin yönettiği ve Tolgahan Sayışman, Murat Dalkılıç, Gonca Vuslateri ile Gürkan Uygun’un oynadığı Bizans Oyunları: Geym of Bizans, 15 Ocak 2015’de Mars Dağıtım dağıtımıyla Avşar Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Güney Amerika’nın sıcağından gına gelen Mayalar, Anadolu’ya göç edip Bağcılar civarına yerleşirler. Mayalar, zamanla gösterdikleri üstün başarı ile komşuları olan Bizans’ın dikkat ve nefretini üzerlerine çekerler. Her ne kadar Bizans’ın dost canlısı ve barışsever Kralı 3. Klitor gerçek bir Maya hayranı olsa da, karısı ve kardeşi Muhteris, Mayalar’ın gelişme ve yükselişini durdurmak için haince bir plan yaparlar.

Kardeşim Benim

Mert Baykal’ın yönettiği ve Burak Özçivit, Murat Boz, Aslı Enver ile Ferdi Sancar’ın oynadığı Kardeşim Benim, 15 Ocak 2016′da Mars Dağıtım dağıtımıyla TAFF Pictures – BRK’s Productions tarafından vizyona çıkarılıyor.



Hakan 30 yaşında alternatif müzik yapan ünlü bir sanatçıdır. Sakin ve gizemli bir karaktere sahiptir. Her ne kadar magazinden uzak durmaya çalışsa da kardeşi Ozan’la olan küslükleri magazinin ilgisini çekmektedir. Ozan ise 28 yaşında ünlü bir pop yıldızıdır. Abisinin tersine dışa dönük, neşeli, konuşkan ve sosyal biridir. İki kardeş yıllardır küstür ancak babalarının vasiyeti her şeyi değiştirir.

The Club

Pablo Larrain’in yönettiği ve Roberto Farias, Alfredo Castro, Antonia Zegers ile Marcelo Alonso’in oynadığı El Club – The Club, 15 Ocak 2016’da M3 Film dağıtımıyla Fabula Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



The Club, geçmişte işledikleri suçlar nedeniyle kilise tarafından küçük bir sahil kasabasında sürülen ve gözlerden uzak bir evde zorunlu inzivaya çekilen dört rahibin hikâyesini anlatıyor. Rahiplerin inziva evindeki hayatı, çok katı kurallarla düzenlenmiştir. Fakat beşinci bir rahibin eve gelmesiyle bu hassas düzen bozulur. Rahiplerin geride bıraktıklarını düşündükleri geçmişleri yüzlerine vurulurken, araftaki bu günahkârların sırları açığa çıkmaya başlar.

Diren: Zamanı Geldi

Sarah Gavron’un yönettiği ve Carey Mulligan, Helena Bonham Carter, Anne-Marie Duff ile Meryl Streep’in oynadığı Diren: Zamanı Geldi (Suffragette), 15 Ocak 2016’da Bir Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Maud, sık sık yaralanmalara rastlanan bir çamaşırhanede 7 yaşından beri çalışmaktadır. Aynı çamaşırhanede çalışan George ile evlenen Maud’un hayatta en büyük dayanağı oğlu Sonny’dir. Bir paketi teslim etmeye giderken eylem yapan kadınlar arasında kalan Maud, kendisiyle aynı çamaşırhanede çalışan Violet’ı görür. Violet, onun da kadınların oy hakkı savunma davasına destek vermesini ister.

İyi Bir Dinozor

Peter Sohn’un yönettiği ve Raymond Ochoa, Jeffrey Wright, Steve Zahn ile Anna Paquin’in seslendirdiği animasyon film İyi Bir Dinozor (The Good Dinosaur), 15 Ocak 2016’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



Dünyadaki yaşamı değiştiren asteroid dünyaya çarpmasaydı ve dev dinozorların nesli tükenmeseydi ne olurdu? Pixar Animasyon Stüdyoları, yeni filminde seyirciyi Arlo isminde bir Apatosarius ile bir insanın oldukça imkansız görünen dostluğunu konu alan epik bir yolculuğa çıkarıyor. Zorlu yollarda ilerlemeye devam ettikleri sırada, Arlo korkularıyla yüzleşip kendi potansiyelini keşfetme fırsatı bulacak.

MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com

CİNERADAR köşesi sinema/TV eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri Sadibey.com sitesinden alınmaktadır.