Reklam PR
06 Kas 2014 14:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:53

Türkiye’nin ilk global otel markasına yeni CEO atandı! (Medyaradar/Özel)

Rixos Hotels’in CEO’su başarılı turizmci Buğra Berberoğlu oldu

Avrupa, Asya ve Afrika’da büyümesini sürdüren Rixos Hotels’de CEO’luk görevine yurt dışındaki başarılarıyla dikkat çeken deneyimli bir isim atandı. Son olarak Kempinski’nin 20’den fazla otelinin bulunduğu Hindistan, Orta Doğu ve Afrika bölgesinin operasyonundan sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Buğra Berberoğlu, Rixos Hotels’in CEO’luğuna getirildi.
Rixos Hotels’den yapılan yazılı açıklamada; uluslararası arenada hızla büyüyen ve farklı coğrafyalara Türk misafirperverliğini taşıyan Rixos Hotels’in global yolculuğuna Buğra Berberoğlu ile devam edeceği vurgulandı. Açıklamada Berberoğlu’nun uluslararası deneyimi, operasyonel bilgisi, stratejik planlama ve insan kaynakları yönetimi yaklaşımıyla da fark yaratacağına değinildi.

Buğra Berberoğlu’nun başarılı kariyeri
İsviçre’deki prestijli Turizm Okulu Ecole Hoetilere de Lausanne’den 1995 yılında mezun olan Buğra Berberoğlu, 2004’e kadar Amerika’da InterContinental otel grubunun Porto Riko, Miami, Chicago’daki otellerinde çeşitli yönetici pozisyonlarında görev aldı. 2004 yılından bu yana aralarında ünlü Abu Dhabi Emirates Palace’ın da bulunduğu Kempinski grubuna ait farklı destinasyonlardaki otellerinde genel müdürlük görevini üstlenen Berberoğlu’nun gruptaki son pozisyonu ise 2013 yılından itibaren sürdürmekte olduğu Afrika, Orta Doğu ve Hindistan operasyonlarından sorumlu kıdemli başkan yardımcılığıydı.

MEDYARADAR/ÖZEL