Gündem
04 Eyl 2008 11:54 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:12

TÜRKİYE'NİN EN POPÜLER HABER SİTELERİ HANGİLERİ?

Türkiye´nin en popüler, en sık takip edilen ve en güvenilir haber sitelerinin hangileri olduğu belli oldu.

 


Televizyon kadar hızlı, gazeteye göre ise çok daha derin bilgiye ulaşma imkanı tanıyan internet gazeteciliği, günümüz insanına pek çok fırsatlar sunuyor. Sabahın ilk saatlerinden itibaren günün sıcak gelişmelerini bir siteden diğerine hızla geçiş yaparak izlemek neredeyse birçoğumuzun alışkanlığı haline geldi.

İnternet haber siteleri arasında yaşanan büyük rekabet ise okuyucular için büyük fırsatlar yaratıyor. Okuyucu kitlesini elinde tutmak isteyen pek çok site, zengin ve son derece güncel içerikle okuyucuların karşısına çıkıyor. Kısacası internet gazeteciliği hem okuyucu hem de bu işin mesleğini ifa eden insanlar için büyük imkanlar sunuyor.


 


DÖRT YILDA 50 MİLYON KULLANICI


Geleneksel medya araçları ile karşılaştırıldığında, radyonun 50 milyon kişiye ulaşması 40 yıl, televizyonun bu sayıyı yakalaması tam 13 yıl aldı. İnternetin 50 milyon kullanıcıya ulaşması için ise dört yıl yeterli oldu. İnternetin hızla yaşamımıza girmesi ve yaygınlaşması sadece 15 yıllık bir geçmişe sahip. Geleneksel çalışma anlayışımızı kökten değiştiren internet pek çok bilginin de dijital ortama aktarılmasını mecbur kıldı.


Birçok meslekte olduğu gibi gazetecilik mesleği de internetle yeniden tanımlanmış, geleneksel çalışma tarzının dışında teknolojinin tüm nimetlerinden yararlanır hale gelinmiştir. İnternet, özellikle mesleği gazetecilik olan insanlara yeni ufuklar ve yeni fırsatlar sunuyor. İnternet sayesinde gazeteciler ihtiyaç duydukları bilgiye çok kolay ulaşabiliyor, hatta bazı gazeteciler ise tamamen internete bağımlı çalışıyor. Hal böyle olunca da internet ile gazeteci arasında ki bağ (ister gazetecilik yapsın ister ziyaretçi olsun) iyice kuvvetleniyor.


 


İNTERNETE İÇERİĞİNİ İLK TAŞIYAN AKTÜEL DERGİSİ


İnternete içeriğini taşıyan ilk dergi Temmuz 1995´te Aktüel dergisi oldu. İnterneti ilk keşfeden gazete olan Zaman gazetesi de 2 Aralık 1995´ten it