Türkiye onu Fikret Hakan olarak tanıdı ama ismi bile başkaydı!

83 yaşında akciğer kanserine yenik düşerek yaşamını yitiren Fikret Hakan'ın gerçek adının Bümin Gaffar Çıtanak olduğu ortaya çıktı.

Türkiye onu Fikret Hakan olarak tanıdı ama ismi bile başkaydı! - Sayfa 1

83 yaşında akciğer kanserine yenik düşerek yaşamını yitiren Fikret Hakan'ın gerçek adının Bümin Gaffar Çıtanak olduğu ortaya çıktı.

120
Türkiye onu Fikret Hakan olarak tanıdı ama ismi bile başkaydı! - Sayfa 2

Türk sinemasının 6 jönü arasında yer alan Fikret Hakan yaşamını yitirdi. Sevenlerini büyük bir yasa boğan Hakan'ın kim olduğu, nereli olduğu merak edilip araştırılmaya başlanınca usta oyuncunun gerçek adının da farklı olduğu ortaya çıktı. Meğer Fikret Hakan'ın gerçek adı Bümin Gaffar Çıtanak'mış.

220
Türkiye onu Fikret Hakan olarak tanıdı ama ismi bile başkaydı! - Sayfa 3

"FİKRET HAKAN" ADI SAHNE ADIYMIŞ Gerçek adı Bümin Gaffar Çıtanak olan usta oyuncu sahne adı olarak Fikret Hakan'ı seçmiş. Bu zamana kadar hafızalar hep Fikret Hakan olarak kazınan Türk sinemasının duayen isminin öldükten sonra araştırılınca gerçek adı da ortaya çıkmış oldu.

320
Türkiye onu Fikret Hakan olarak tanıdı ama ismi bile başkaydı! - Sayfa 4

163 FİLM VE DİZİDE ROL ALDI Fikret Hakan, 1950 yılında 'Üç Güvercin' adlı oyunla 'Ses Tiyatrosu'nda tiyatro sahnelerine ilk adımını attı. 1952 yılında 'Köprüaltı Çocukları' adlı filmle sinemaya geçti. 163 film ve dizide oynadı, 1970'li yıllarda senarist, yönetmen ve yapımcı olarak çalıştı. 'Üç Arkadaş' ve 'Keşanlı Ali Destanı'yla büyük bir üne kavuştu.

420