Reklam PR
08 Mayıs 2015 17:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:32

Turkcell Fenerbahçe'ye küfür mü etti? Reklam filmi geri çekildi!

Turkcell reklamlarında Fenerbahçe'ye küfür tezahüratlarının olması tepkiye neden oldu.

Fenerbahçeliler, Turkcell reklamında kendilerine küfür edildiği iddiasıyla kampanya başlattı.

Turkcell'in yeni reklamında arka fonda açık televizyonda Fenerbahçe'ye küfür eden tezahürat yer alırken, önceki reklamında ise Fenerbahçe'ye küfür eden ünlü tezahüratlar Turkcell reklamına uyarlandı. Sosyal medyada başlayan kampanyada Fenerbahçeliler Turkcell'i eleştiri yağmuruna tuttu. Turkcell'e mesajlar gönderen Fenerbahçeliler, duruma tepki gösterdi. Eleştiriler üzerine açıklama yapan Turkcell Superonline, Fenerbahçe'den özür dileyerek reklam filmlerini geri çekti.

Fenerbahçe taraftar grubu 12 Numara, sosyal medya hesabından "Büyük Fenerbahçe Taraftarı, @turkcell ve @superonlinetr; gönül verdiğin ve uğruna birçok şeyi feda ettiğin Fenerbahçe'ne hakaret etmiştir",

"Fenerbahçe taraftarı, @turkcell ve @superonlinetr'dan kullandıkları ürünleri iptal ettirmeli ve kendisine hakaret ettirmemelidir", "Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre Üyeleri, @superonlinetr ve @turkcell hakkında Fenerbahçe'ye küfürlü hakaretten suç duyurusunda bulunmalıdır. Bahse konu olan reklamın metin yazarları, sanat yönetmenleri ve reklam yönetmenleri hakkında suç duyurularında bulunulmalıdır. Borsa'da işlem gören @Fenerbahce'ye, alenen küfürlü tezahürat ile hakaret eden @turkcell ve @superonlinetr SPK'ya şikayet edilmelidir. Borsa'da işlem gören bir şirketi reklamları aracılığı ile aşağılama gafletine düşen @turkcell ve @superonlinetr yöneticiler hesap vermelidir.

Fenerbahçe'ye küfür etmek nasıl bir gaflet ve cahil cesaretidir? @superonlinetr @turkcell @turkcellhizmet.",

"Bu ahlaksız reklam filmi, reklam ajansından nasıl onay aldı ve Turkcell'e gönderildi? @turkcell @superonlinetr @turkcellhizmet",

"Anneler Günü gibi bir günde ve bu güne özel kullanılan reklamda dahi Fenerbahçe'ye nefret kusuyorsunuz. Yazıklar olsun! @turkcell" mesajları paylaştı. Fenerbahçeliler de attıkları mesajlarla reklamın geri çekilmesini istediler.


TURKCELL ÖZÜR DİLEDİ VE REKLAMI GERİ ÇEKTİ

Turkcell Superonline firması Fenerbahçe taraftarlarından gelen tepkiler üzerine reklam filmlerini geri çekti ve özür diledi.

İşte Turkcell'in özür mesajı:





FENERBAHÇE KULÜBÜ’NDEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Fenerbahçe'de açıklama yaparak "2. kez yapılan bu çirkin eylemin ardından ilgili şirket, sosyal medya kanalıyla özür dileme yolunu tercih etmiştir. Ancak hiçbir terbiyesizliğin ve Fenerbahçe Spor Kulübü’ne yönelik yapılan bu tür hadsiz ve seviyesiz eylemin özrü olamaz" denilerek, Turkcell kınandı.

İşte o açıklama:

"Turkcell isimli Telekomünikasyon Şirketi bünyesinde faaliyet gösteren Turkcell Superonline markasının kulübümüzü hedef alan çirkin reklam içeriği tarafımızdan tepkiyle karşılanmış ve camiamızda infiale sebep olmuştur.

Anneler Günü gibi kutsal bir günü kendine tema edinen bahse konu şirketin reklamlarında, kulübümüze alenen hakaret edilmiş, milyonların gönül verdiği bir kulüp holigan bir ruhla hedef alınmıştır.

2. kez yapılan bu çirkin eylemin ardından ilgili şirket, sosyal medya kanalıyla özür dileme yolunu tercih etmiştir. Ancak hiçbir terbiyesizliğin ve Fenerbahçe Spor Kulübü’ne yönelik yapılan bu tür hadsiz ve seviyesiz eylemin özrü olamaz.

Yapılan bu çirkin reklamlardan ötürü Turkcell ve Turkcell Superonline’ı şiddetle kınadığımızı kamuoyuyla paylaşırız."