Gündem
19 Tem 2018 18:13 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:45

Türk Telekom üst yönetiminde flaş değişiklik!

Türk Telekom’un bugün yapılan olağanüstü genel kurulunda yönetim kurulu üyeleri seçildi.

Türk Telekom'da görev süresi dolan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yerine Cumhurbaşkanı Danışmanı Sefer Turan yönetim kurulu üyesi olarak seçildi.

Türk Telekom’un bugün yapılan olağanüstü genel kurulunda yönetim kurulu üyeleri belirlendi. Yeni yönetim 3 yıl süre ile görev yapacak.

Türk Telekom’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamaya göre yeni yönetim Mohammed Hariri, Abdullah Tivnikli, Al Hakam Marwan Moh’d Kanafani, Cenk Serdar, Nasser Sulaiman A Al Nasser, Mazen Abou Chakra, Rami Aslan, Fahri Kasırga, İbrahim Eren, Yiğit Bulut, Sefer Turan ve Suat Hayri Aka’dan oluştu. Sefer Turan dışındaki tüm üyeler bir önceki yönetimde de görev almışlardı.

KAP’a yapılan açıklamaya göre yönetim kurulu üyelerinin her birine Türk Telekom’un ücretlendirme politikası uyarınca 2018 yılında gösterecekleri faaliyetlerle ilgili olarak, üye başına ayda net 15 bin lira ücret ödenmesi ayrıca yılda iki defa olmak üzere aylık net ücret tutarında ocak ve temmuz aylarında birer ikramiye ödenmesi kararlaştırıldı.



SEFER TURAN KİMDİR?

Sefer Turan 1964 yılında Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Afşin’de tamamladıktan sonra 1978 yılında Afşin Lisesi’nden mezun oldu. 1980 yılında eğitim için yurtdışına çıktı ve El Ezher Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde okudu.1985 yılında Mısır-Arap Cumhuriyet Radyosu Türkçe Yayınlarında gazeteciliğe başladı.

Ortadoğu’daki sıcak gelişmeleri yerinde takip etti,Arap Dünyası’ndaki siyasi ve ekonomik gelişmeleri izledi. 1997 yılında Kanal 7’de göreve başlayan Turan, Dış Haberler Müdürlüğü yaptı ve Ülke TV’de “Doğu-Batı” adlı programı hazırlayıp sundu.

13 Nisan 2009 tarihinde TRT Arapça Koordinatörü olarak TRT’ye atanan Sefer Turan, 11 Nisan 2011 tarihinde Başbakan Danışmanı, 02 Eylül 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı Danışmanı olarak atandı Halen Cumhurbaşkanı Danışmanı görevini sürdürmekte olan Sefer Turan’ın eserleri; Kudüs: Tarihin Kalbi (2004), Coğrafyalar Gezdi Yüreğim (2006), Allah’a Ismarladık Kudüs (2006) ve Bilimler Tarihçisi: Fuat Sezgin’dir (2010).

Sefer Turan evli ve üç çocuk babası.