Gündem
06 Eyl 2018 18:15 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:50

Türk spor basınının acı kaybı! Efsane isim trafik kazasında hayatını kaybetti!

Türk basketbolunun duayen ismi İsmet Badem geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

Basketbol dünyasının sevilen isimlerinden İsmet Badem, Çanakkale’de geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

Eski basketbolcu, TV yorumcusu ve basketbol yazarı İsmet Badem Çanakkale’nin Çan ilçesinde geçirdiği trafik kazasının ardından tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İsmet Badem’in oğlu Burçin Badem, Twitter hesabından “Maalesef babam İsmet Badem’i kaybettik” paylaşımıyla üzücü haberi verdi.

Türkiye’de gençlerin basketbolu sevmesinde başrolü oynayan İsmet Badem daha önce başarılı bir aort ve kalp kapakçığı ameliyatı geçirmiş ve sağlığına kavuşmuştu.




Badem kazadan önce sosyal medya hesabından arkadaşlarıyla Çan-Biga arasında motor turu yaptığını paylaşımlarla duyurmuştu.



CENAZE TÖRENİ NE ZAMAN?

İsmet Badem'in cenazesi 8 Eylül Cumartesi günü ikindi namazının ardından Seddülbahir Köyü Camisi'nden alınarak Seddülbahir Köyü Mezarlığı'nda topraga verilecek.

İSMET BADEM KİMDİR?

1972-73 sezonunda Türkiye Basketbol Ligi'nde oynamaya hak kazanan ilk Karadeniz takımı olan Samsunspor'da yıldızı parlayan İsmet Badem, Fenerbahçe (1976-77) ve Beşiktaş formaları da giydi.
Aktif basketbol yaşantısını noktaladıktan sonra bir süre Afrika'da, Mozambik'te yaşadı. Türk basketbolunun Avrupa sahalarında başarılar kazanmaya başladığı 1993 yılından itibaren televizyonlardan naklen yayınlanan basketbol maçlarında Murat Murathanoğlu'nun sunduğu basketbol maçlarındaki yorumlarıyla ün kazandı. Dünyada ilk kez tüm içeriği basketbol olan 12 sayfalık Fanatik Basket Gazetesi’ni yayınladı. Fanatik Basket tam 13 sene yayın hayatında kaldı.Spor yazarlığı yapmış olan İsmet Badem, 2001 yılında Ben İsmet Badem isminde bir kitap kaleme aldı.