Gündem
27 Kas 2014 17:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:57

Türk Sineması'na 100 günlük kutlama!

Türk Sineması’nın kalbi 100 gün boyunca Beyoğlu’nda atacak.

Türk Sineması’nın 100. Yılı anısına hayata geçirilen “Türk Sineması’nın 100. Yılında En İyi İlk On’ları” projesi; 100 gün boyunca sürecek olan gösterimler, sergiler, söyleşi ve atölye çalışmalarının ardından Mart ayında düzenlenecek olan büyük gala gecesi ile son bulacak. 11 Kasım’da gerçekleşen “Büyük Jüri” toplantısıyla “Drama” ve “Komedi” dalında 10 kategoride “En İyi On’ların” belirlendiği projede “En İyi Drama Filmi”ni ise halk seçecek. 28 Kasım 2014 Cuma günü saat 18:30’da Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’nde ünlü ressam İbrahim Enez’in “100 Afiş Resim” sergisi ile bir ay boyunca devam edecek olan halk oylaması başlayacak.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle, Beyoğlu Belediyesi ve TÜRSAK Vakfı tarafından hayata geçirilen “Türk Sineması’nın 100. Yılında En İyi İlk On’ları” projesi 100 gün boyunca devam edecek olan etkinliklerle kutlanacak. Sinemanın kalbi olan Beyoğlu’nda Türk Sineması’nın 100. Yılı anısına düzenlenecek olan projede “Büyük Jüri” tarafından “Drama” ve “Komedi” alanında belirlenen erkek oyuncu, kadın oyuncu, yönetmen, senaryo, müzik, görüntü yönetmeni ve film dalında “En İyi İlk On’lar” mart ayında düzenlenecek olan büyük gala gecesi ile bir araya gelecek.

En İyi Drama Filmini “Halk Seçecek”
28 Kasım Cuma günü saat 18:30’da Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’nde ünlü ressam İbrahim Enez’in “100 Afiş Resim” sergisi ile başlayacak olan etkinliklerde en iyi drama filmi halk oylamasına açılacak. Bir ay boyunca devam edecek olan oylamanın sonunda, “En İyi Drama” filmi halk oylamasıyla belirlenecek.

“En İyi İlk On’lar” Kategorileri;
En İyi On Drama Filmi, En İyi On Komedi Filmi, En İyi On Drama Erkek Oyuncu, En İyi On Komedi Erkek Oyuncu, En İyi On Drama Kadın Oyuncu, En İyi On Komedi Kadın Oyuncu, En İyi On Yönetmen, En İyi On Senaryo, En İyi On Müzik, En İyi On Görüntü Yönetmeni.

Tarih: 28 Kasım 2014 Cuma
Saat:  18:30
Yer: Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi (İstiklal Caddesi)