Reklam PR
28 Eyl 2015 12:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:54

Türk reklam sektörünün ihracat başarısı!

Türk sinema ve dizilerinden sonra reklam sektörü de ihracata başladı.

Türk sinema ve dizilerinden sonra reklam sektörü de ihracata başladı. Türk reklamları özellikle Orta Doğu ve Türk cumhuriyetleri ile Avrupa'da Türk nüfusunun yoğun olarak yaşadığı bölgelerde talep ediliyor.

AA muhabirinin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Reksan Reklam kurucusu Zafer Orağlı, Türk reklam sektörünün son yıllarda kazandığı kalite düzeyinin komşu ülkelere "parmak ısırttığını" söyledi.

Orağlı, Türk sinema ve dizilerinden sonra reklam sektöründe de ihraç başladığını kaydederek, "Özellikle Orta Doğu ve Türk cumhuriyetleri ile Avrupa'da Türk nüfusunun yoğun olarak yaşadığı bölgelerde özel bir talep ile karşılaşıldığını söyleyebiliriz. Türkiye'de reklam sektöründe yapılan kaliteli işler son yıllarda özellikle Avrupa'da ürün satışına sahip Türk markalarının dikkatini çekmiş durumda" ifadelerini kullandı.

En çok reklam verilen alanlara ilişkin ise Orağlı, bu alanda gıda, inşaat, tekstil ve son dönemde de sağlık sektörlerinin ön plana çıktığını bildirdi.

Reklamlarda özel bir cast istendiği zaman dizi ve filmlerin başrol oyuncularının ilk tercih edilen isimler olduğunu belirten Orağlı, "Tüketici markayı tanıtan kişi olarak ünlü kimseleri görmek istediği için en büyük istek bu şöhret sahibi isimlere geliyor" ifadelerini kullandı.

"Reklam ihracında 10 milyon dolarlık toplam bir rakam söz konusu"

İhraç edilen reklam bütçesine de değinen Orağlı, "Halihazırda kreatif ve prodüksiyon çalışmalarında açıkçası çok çok büyük bütçeler telaffuz edilmiyor ama 2-3 milyon dolarlık bir pazardan bahsedebiliriz. İşin medya bütçesi de buna eklenirse 10 milyon dolarlık toplam bir rakam telaffuz edilebilir" bilgilerini verdi.

Orağlı, bugün bakıldığında Avrupa, Türk cumhuriyetleri ve Orta Doğu'ya yapılan reklam ihracatının geri dönüşlerini özellikle inşaat ,gıda, sağlık ve tekstil sektöründe Türk pazarı ile bahsedilen ülke ve bölgelerde görmenin mümkün olduğunu sözlerine ekledi.