Gündem
03 Eki 2018 14:53 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:53

Türk medyasında bir çınar devrildi! Duayen gazeteci vefat etti! (Medyaradar/Özel)

Muhabirlikten Genel Yayın Müdürlüğü'ne kadar Türk medyasına uzun yıllar hizmet veren usta isim hayatını kaybetti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, 2009 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Sürekli Basın Kartı sahibi Ahmet Güner Elgin 3 Ekim 2018 Çarşamba günü vefat etti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Ahmet Güner Elgin’in ölümüyle ilgili yayınladığı mesajda “Değerli üyemiz Ahmet Güner Elgin’i kaybettik. Mesleğine uzun yıllar başarıyla hizmet veren Ahmet Güner Elgin’i sevgi ve saygıyla anıyoruz. Ahmet Güner Elgin’in ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz” dedi.

Ahmet Güner Elgin’in cenazesi 4 Ekim Perşembe günü Zincirlikuyu Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.



AHMET GÜNER ELGİN KİMDİR?

1932 yılında Niksar’da (Tokat) doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Mesleğe 1958 yılında Konya’da Öz Demokrat Gazetesi’nde başladı. Yeni İstanbul, Sabah, Bugün, Ayrıntılı Haber, Tercüman, Öncü, Ortadoğu, Son Havadis, Yeni Günaydın ve Akşam Gazetelerinde çalıştı. Muhabirlik ile başladığı meslek hayatı boyunca Haber Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, Ankara Temsilciliği, Genel Yayın Müdürlüğü ve Köşe Yazarlığı görevlerini üstlendi. Milliyet Gazetesi’nden emekli oldu. Bir süre TRT Genel Müdürlüğü’nde danışmanlık yaptı. ‘Türkiye’de ki Rusya’, ‘Mevlana ve Mevlevilik’, ‘Günümüzde Tarikatlar ve Dini Cemaatler’, ‘Bab-ı Ali Ölürken’, ‘Türkiye’sine Sevdalı Adam’, ‘Tarikatlar Gerçeği Biliyor’, ‘Marmara Kitabeleri’, ‘Tenha Şiirler’, ‘Mevlana ve Şems’, ‘Siyasetimizin Derebeyleri’ adlı eserleri bulunuyor.