CineRadar
05 Haz 2015 01:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:37

Türk işi Spartacus filmi sinemalarda!

Bu hafta sinemalarda 9 yeni film var. Korku, komedi, dram, animasyon... Hangi filme giderseniz pişman olmazsınız? Murat Tolga Şen'in hazırladığı Cineradar köşemizde...

Olur İnşallah

Tolga Baş’ın yönettiği ve Çetin Altay, Arzu Yanardağ, Mesut Yar ile Ayhan Rüzgar’ın oynadığı Olur İnşallah, 05 Haziran 2015’de Pinema Film dağıtımıyla Artist Film Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.

Yerel bir televizyon projesi için belediye başkanı Antalya’nın Göbelek Köyü’ne gider. Köylülerin isteksizliğini gören başkan yerel televizyon kanalı kurmak için başka bir köy bulmaya karar verir. Şansızlık odur ki belediye başkanı köyü terk ederken Kıllı Mustafa’nın traktörü makam aracına çarpar. Başkan kızar ve projenin gerçekleşmesi için üç ay içinde para bulmalarını ister. Köylüler çocukluğunu köyde geçiren Zeynep’ten de yardım ister.
 
Ruhlar Bölgesi: Bölüm 3
 
Leigh Whannell’in yönettiği ve Dermot Mulroney, Stefanie Scott, Angus Sampson ile Leigh Whannell’in oynadığı Ruhlar Bölgesi: Bölüm 3 (Insidious: Chapter 3), 05 Haziran 2015’de Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Genç kız Quinn, merhum annesinin kendisiyle temasa geçmeye çalıştığını hisseder ve yetenekli bir medyum arar. Bulduğu kişi Elise’dir. Bir kaza Quinn’i evde dinlenmeye mecbur bırakınca, babası Sean aileyi bir arada tutma mücadelesi verir. Daha sonra, Quinn yatak odasında bir doğaüstü varlığın saldırısına uğrar. Sean yardım etmesi için Elise’e ricada bulunur.
 
Şeytan-ı Racim 2: İfrit
 
Murat Toktamışoğlu’nun yönettiği ve Firuze Gamze Aksu, Derya Deniz Değirmenci, Emre Kılıç ile Lara Çelebi’nin oynadığı Şeytan-ı Racim 2: İfrit, 05 Haziran 2015’de MC Film dağıtımıyla Fanatik Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Aslı, dokuz yaşından itibaren yetimhanede büyümüş, sıkıntılı bir çocukluk ve ergenlik dönemi geçirmiştir. Yıllar sonra çocukluğundan beri ona musallat olan, onu kontrol eden güç tekrar ortaya çıkmıştır. Aslı’nın yakın arkadaşı Müjde ve onun nişanlısı Cenk, Aslı’yı bu kabustan kurtarmak için hayatları pahasına ona yardım etmeye karar verirler. İblis’in hikâyesi ve intikamı devam ediyor.

Saint Laurent
 
Bertrand Bonello’nun yönettiği ve Gaspard Ulliel, Jérémie Renier, Louis Garrel, Lea Seydoux, Amira Casar, Aymeline Valade ile Helmut Berger’in oynadığı Saint Laurent, 05 Haziran 2015’de M3 Film dağıtımıyla Kurmaca Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Film, ünlü Fransız moda tasarımcısı Yves Saint Laurent’in kariyerinin en parlak dönemi olan 1967’den 1976’ya kadar geçen sürede yaşadıklarını anlatıyor. Senaryosu Thomas Bidegain ile Bertrand Bonello tarafından yazılan filmin müziklerini Bertrand Bonello, Görüntü Yönetmenliğini Josee Deshaies yaptı. 
 
Ölümsüz Aşk 
 
Lee Toland Krieger’in yönettiği ve Blake Lively, Michiel Huisman, Harrison Ford ile Ellen Burstyn’in oynadığı Ölümsüz Aşk (The Age of Adaline), 05 Haziran 2015’de Pinema Film dağıtımıyla Pinema Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Mucizevi bir şekilde neredeyse 80 yıldır 29 yaşında kalmayı başaran Adaline Bowman, münzevi bir hayat sürmekte, sırrını ortaya çıkarabilecek hiç kimseyle fazla yakınlaşmamaktadır. Ellis’le tesadüfen tanışması aşka duyduğu tutkuyu yeniden tetikler. Ellis’in anne babasıyla geçirdiği bir haftasonu, gerçeğin ortaya çıkması tehlikesini yaratınca, Adaline, hayatını sonsuza dek değiştirecek önemli bir karar verir.
 
Marnie Oradayken
 
Hiromasa Yonebayashi’nin yönettiği ve Sara Takatsuki, Kasumi Arimura, Nanako Matsushima ile Susumu Terajima’nın seslendirdiği animasyon film Marnie Oradayken (Omoide no Mânî – When Marnie Was There), 05 Haziran 2015’de M3 Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Yazın şehirdeki bir yetimhaneden Hokkaido’da deniz kenarındaki ıssız bir köye gönderilen Anna, günlerini bataklığın içindeki terk edilmiş eski büyük binada geçirmeyi hayal eder. Anna, kendisini olduğu gibi kabul edecek iyi bir arkadaşla karşılaşamayacağını düşünür ama bu köyde tanıştığı Marnie, onu haksız çıkartır. İkisi kısa sürede kaynaşıp çok iyi arkadaş olurlar.
 
Hayat Kitabı
 
Jorge R. Gutierrez’in yönettiği ve Diego Luna, Zoe Saldana, Channing Tatum ile Ron Perlman’ın seslendirdiği animasyon film Hayat Kitabı (The Book of Life), 05 Haziran 2015’de The Moments Entertainment dağıtımıyla The Moments Entertainment tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Hayat Kitabı, hayalperest Manolo’nun tek aşkına kavuşmak ve kasabasını korumak için büyülü ve mucizevi dünyalara yaptığı destansı yolculuğu anlatıyor. Ancak Manolo ve onunla eşit seviyede cesur olan, en iyi arkadaşı Joaquin, sıradan prenslerden olmadıkları için, peşine düştükleri prenseste sıra dışıdır. Hayat Kitabı, kitaba göre ilerlemeyen bir peri masalıdır.
 
Yola Çıkmak
 
Evren Erdem’in yönettiği ve Ruhi Sarı, Ozan Bilen, İrem Altuğ ile Aysan Sümercan’ın oynadığı Yola Çıkmak, 05 Haziran 2015′de The Moments Entertainment dağıtımıyla Evr Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Bir bar fedaisi olan Samet’in annesi Fatma, 55 yaşında bakıma muhtaç bir kadındır. Samet ve kardeşi Emre Konya’ya annelerinin yanına gitmeye karar verirler. Kocası Burak ve küçük kızı Ceren ile Bursa’da yaşayan Ayşe güzel bir kadındır. Hayatı, kızının ilkokulundaki güvenlik elemanı Kemal’le karşılaşmasıyla değişecektir. Kemal, Burak’ı yaralar, Ayşe ve Kemal Bursa’yı terk eder. Hepsinin yolları Konya’da otelde kesişir.
 
Beni de Götür
 
Avni Kütükoğlu’nun yönettiği ve Vural Çelik, Çiğdem Suyolcu, Gürol Güngör ile Hakan Türkşen’in oynadığı Beni de Götür, 05 Haziran 2015′de Özen Film dağıtımıyla Yazz Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Amcası ve yengesiyle yaşayan Ayşe aşık olduğu Ali’nin İstanbul’a gidişiyle hayatının tek mutluluğunu kaybetmiştir. Her gün işe gidip gelmek dışında hiçbir şey yapmaz. Ara sıra Ali’nin annesine uğradığında kendini Ali’ye daha yakın hisseder. Bu arada amcası Ayşe’yi Ahmet’le evlendirmek ister. Bunu öğrenen Ayşe çok üzülür ama çaresizdir. Nikâh kıyıldıktan kısa bir süre sonra Ali’nin annesi vefat eder. Ayşe, Ali ile tek bağlantısı olan kişiyi de kaybetmiştir.

CİNERADAR köşesi sinema-TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır.