Gündem
23 Kas 2016 18:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:40

Türk futbolunda bir ilk! 6 futbolcu kulüp satın alıyor!

Türk futbolunun 6 önemli ismi Tuzlaspor'u satın alıyor. Bu Türk futbolu için bir ilk olacak.

Türk futbolunun 6 önemli ismi futbol tarihimizde eşi görülmemiş tarihi bir oluşum için bir araya geldi...

HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEKLER

"Kulüplerimiz profesyonel kişiler tarafından yönetilmeli" gerçeğini bu kez söyleyerek değil "göstererek" hayata geçirmeyi hedefleyen bir dönem Türk ve Alman futboluna damga vurmuş Hamit Altıntop, Yıldıray Baştürk, Murat Erdoğan, Ümit Davala, Ömer Erdoğan ve Cihan Haspolatlı sonunda bir kulüp satın alarak hayallerini gerçekleştirmeye karar verdi.
Bu konuda bir süredir çalışmalarını ve görüşmelerini sürdüren bu ekip 2.lig ekiplerinden Tuzlaspor için ilgili kişilerle masaya oturarak el sıkıştığı ortaya çıktı.

BELEDİYE BAŞKANI İLE GÖRÜŞECEKLER

Faal futbol hayatını Galatasaray'da sürdüren Hamit Altıntopla birlikte yeşil sahalara veda eden Davala, Erdoğan, Baştürk ve Haspolatlı'nın Tuzlaspor'un Ankaragücü ile oynayacağı lig maçından sonra resmi işlemler için Tuzla Belediye Başkanı ile bir araya gelip satış işlemini sonlandıracakları öğrenildi.

Öncelikle hedeflerinin Türkiye'deki ve Avrupa'daki gurbetçi gençleri Türk futboluna ve kulüplere kazandırmak olduklarını söyleyen Murat Erdoğan, "Böyle bir hayalimiz var. Hedefimiz öncelikle Türk futboluna hizmet etmek. Milli takıma oyuncu kazandıran bir kulüp olmak. Elbetteki bunu yarışmacı takım olarak yapmakta mümkün" dedi.

Erdoğan şu anda isimlerini veremeyecekleri bir iki iş adamının da bu satış işleminin tamamlanmasından sonra aralarına katılacağını söyleyerek, "Önümüzde bu konuda Avrupa'dan örnekler var. Bayern Münih örneği gibi. Başkanı, sportif direktörü vs. önemli görevlerini eski profesyonel futbolcuların yönlendirdiği model. Biz de bu işin profesyoneller tarafından yapılması gerektiğini göstermek istiyoruz" dedi.

GİRAY BULAK DA TALİP

Bu arada bir süredir eski futbolcuların yürüttüğü bu organizasyondan bağımsız olarak Türk futbolunun önemli isimlerinden Giray Bulak'ın da yine Tuzlaspor için satın alma girişiminin olduğu ortaya çıktı. Bulak'ın da yine bazı eski futbolcular ve iş adamlarıyla Tuzlaspor konusunda teklif götürdüğü belirtildi.