Televizyon
28 Haz 2016 09:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:21

Türk dizileri Azerbaycan'ı uçuracak!

Bazı Türk dizilerinin Azerbaycan'da çekilmesine yönelik proje hazırlandı. Türk dizileri, Azerbaycan'da da turizmin gelişmesine katkı sağlayacak.

Azerbaycan, son yıllarda tarihi, kültürü, doğası, mineral su kaynakları, ham petrolün şifa kaynağı olarak kullanıldığı Naftalan bölgesi, antik mimarisi, özgün kültürü ve ulusal mutfağıyla dünya turizminin dikkatini çekti.

Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Almanya ve Dubai'de turizm temsilcilikleri açan Azerbaycan, bu sayede sektörü geliştirmeyi hedefliyor.

Azerbaycan Turizm Temsilciliği Türkiye Yönetici Direktörü Nurlana Çakmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki turizm temsilciliğini 5 ay önce açtıklarını söyledi.

Azerbaycan'ın her zaman Türkiye'nin arkasında olduğunu ve dostluğunu gösterdiğini, ilişkileri halk nezdinde daha da kuvvetlendirmek için ellerinden geleni yaptıklarını aktaran Çakmak, şöyle konuştu:

"Ülkemizi doğal ve tarihi güzellikleri ile her açıdan tanıtmaya çalışıyoruz. Azerbaycan'ı tanıtırken Türk halkının duygularına hitap ederek mesajlarımızı vermeye çalışıyoruz. Ülkenin turizm merkezi olması için bazı çalışmalar yapıyoruz. Görsel ve yazılı medyada aktif olmak istiyoruz. Azerbaycan'ı öncelikle Türk turistler ziyaret etmeli. Azerbaycan ile Türkiye birbirine çok benziyor ancak Türk turistler, kardeşliğini ve duygusal bağını göstermek için ülkeyi ziyaret edebilir."

Çakmak, ülkede turizmin gelişmesi için projeler geliştirdiklerini, bu kapsamda Azerbaycan'da Türk film festivali düzenlemeyi planladıklarını belirtti.

Türk dizilerinin sadece Azerbaycan'da değil dünyanın birçok ülkesinde yoğun ilgi gördüğünü dile getiren Çakmak, şunları anlattı:

"Bazı turistler dizilerden bayağı bilgi ediniyor ve Türkiye'ye gelmek için hevesleniyor. Biz de Türk film festivalini Azerbaycan'da yapmak istiyoruz. Bunun sonucunda sevilen dizi oyuncuları buraya geldiğinde, onları izleyenler de Azerbaycan'ı merak edecek, görmek isteyecek. Azerbaycan'ın seçilmiş bir bölgesinde sevilen dizilerin bir bölümünün çekilmesi de olabilir. Böyle bir proje hazırladık. Türkiye'ye gelen turistlerin çoğu dizideki yeri arıyor. Dizilerden dolayı bile ülkeyi ziyaret eden insanlar olabiliyor. O yüzden böyle bir şey düşünüyoruz. Karşılıklı konserler yapılmasını da planlıyoruz."