Güncel
10 Eki 2017 18:40 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:42

TÜMOSAN, BurTarım 2017'de yeni traktörünü tanıtacak

- TÜMOSAN Genel Müdür Yardımcısı Olgun:- "Özellikle Bursa, Adana, Gaziantep, İzmir ve Manisa'da yaptığımız çalışmalar sonucunda, çiftçilerin tarım alanlarına uygun dört silindirli 5200.4 modelini geliştirdik. Bu modeli ilk defa BURTARIM 2017'de çiftçilerle buluşturacağız ve onların da görüşlerini...

BURSA (AA) - TÜMOSAN, BURTARIM 2017 Fuarı'nda bağ bahçe segmentindeki dört silindirli yeni traktörü 5200.4'ü tanıtacak.

TÜMOSAN Genel Müdür Yardımcısı Serhun Olgun, kentteki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, traktör ve dizel motor üretiminde 41 yıllık geçmişiyle Türkiye'nin önde gelen üreticileri arasında yer alan TÜMOSAN'ın yaptığı Ar-Ge çalışmalarıyla Türk çiftçisine katma değer sağlayacak traktör modelleri ve zirai ekipmanları geliştirmeye devam ettiğini söyledi.

Yarın açılacak Bursa 15'inci Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı'na (BURTARIM 2017) katılacaklarını belirten Olgun, Bursalı çiftçilere özel geliştirdikleri ürünler sayesinde bu ilde en çok tercih edilen marka olmayı hedeflediklerini vurguladı.

Olgun, 81 ilde 100'e yakın bayi, 54 yedek parça bayisi ve 405 servis noktasıyla çiftçilerin yanında olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Aynı zamanda 7 gün, 24 saat hizmet veren müşteri danışma hattıyla da çiftçilerin soru, görüş ve ihtiyaçlarını dinliyoruz. TÜMOSAN faaliyet gösterdiği sektörde, yüzde 100'e yakın yerli üretim yapan ve tamamen milli sermayeye sahip tek firma. Ürünlerde kullanılan parçalar ya Konya'daki fabrikalarımızda üretiliyor ya da yerli üreticilerden temin ediliyor. Türkiye'de kendi motorunu, kendi transmisyonunu, kendi kabinini, kendi döküm parçalarını üreten ve yerli parça kullanımına önem veren tek firmayız. Bu sayede yerli sermayenin yine bu topraklarda kalmasını sağlıyoruz."

Bursa çiftçisinin "mekanizasyon" konusunda oldukça ileri seviyede olduğuna değinen Olgun, "Bursa'daki çiftçilerimizin bağ bahçelerde kullanabileceği beş seri bahçe traktörü geliştirdik. BURTARIM Fuarında çiftçilerimizi yakından ilgilendirecek bir serinin tanıtımını gerçekleştireceğiz." dedi.

- Beş seride 14 farklı model

TÜMOSAN olarak Bursalı çiftçilere en geniş ürün gamını sunduklarını aktaran Olgun, Bursa'da benzeri ürünleri yetiştiren ve aynı arazi tipine sahip çiftçilere özel, bağ bahçe segmentinde, ideal ölçülerde 4200, 5200L, 5200N ve 5200N serilerini geliştirdiklerini söyledi. Olgun, "Çiftçilerle gerçekleştirdiğimiz pazarlama ve iletişim faaliyetleri sayesinde onların beklenti ve ihtiyaçlarını rahatlıkla belirleyebiliyoruz. Özellikle Bursa, Adana, Gaziantep, İzmir ve Manisa'da yaptığımız çalışmalar sonucunda, çiftçilerin tarım alanlarına uygun dört silindirli 5200.4 modelini geliştirdik. Bu modeli ilk defa BURTARIM 2017'de çiftçilerle buluşturacağız ve onların da görüşlerini alarak modelimizi geliştireceğiz. 2018 yılında da seri üretime geçeceğiz." diye konuştu.