Polemik & Kulis
08 Mayıs 2018 14:07 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:12

Tulumu giydi, kolları sıvadı! Hangi genel müdür kanalının boyacısı oldu? (Medyaradar/Özel)

Gazetecilik ve televizyon sektörüne 34 yılını veren usta gazeteci 2 ay önce göreve getirildiği kanalın boyacılığını da üstlendi.

Son olarak Ciner Medya Grubu Show Haber Haber Koordinatörlüğü görevinden emekliye ayrılarak Çanakkale'ye yerleşen Yaşar Gürsoy 25.yılını kutlamaya hazırlanan, kentin 36 ülkeden izlenen tek televizyon kanalının iki ay önce genel müdürü olmuştu.

Duayen televizyoncu göreve gelmesinin ardından 15 yeni programı yayın hayatına koyarken imaja da önem verdi.

Televizyon kanalının önce iç sonra dış dizaynını modern bir hale getirerek sosyal medyanın gündemine gelen Gürsoy, hızını alamadı, kanalın dış cephe boyasını da bizzat üstlendi.





Çanakkale'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin  "tapu senedi" olduğunu vurgulayan tecrübeli televizyon yöneticisi, kanala getirdiği sinerjiyle, yerel kanalların da televizyon dünyasından kopmadığını gösterdi.



TON TV'YE 4 ÖNEMLİ TRANSFER

Kanalın eski çalışanlarıyla da yola devam eden Gürsoy ulusal kanallarda emeği olan dostlarını da ekibe kattı.

Atv ve Tv 8'de uzun yıllar muhabirlik, spikerlik ve program sunan Tolga Özdeniz, kanalın Yayın Koordinatörü, kameramanlık mesleğinin duayen isimlerinden öğretim görevlisi Tuncay Alpı Haber Müdürü oldu.

Kanalın kadrosunda Öğün İnal reklam koordinatörlüğü görevine getirilirken, Ana Haber spikeri Yonca Özden'e teslim edildi.



TON TV, gıda sektörünün marka ismi Dardanel Holding bünyesinde 24 yıldır yayın hayatında; karasal yayın yapıyordu. Kanalın sahibi işadamı Niyazi Önen yılın başında, Dardanel Önentaş Gıda, Çanakkale Dardanelspor ve medya grubunun yönetimini, ticaret dünyasında genç yaşta başarılı işlere imza atan oğlu Mehmet Önen'e bırakmıştı.