Gündem
05 Eyl 2015 16:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:51

Tuğrul Türkeş "babasının partisi" MHP'den ihraç edildi

MHP Merkez Disiplin Kurulu Türkeş'in kesin ihracına karar verdi.

MHP Merkez Disiplin Kurulu Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş'in partiden kesin ihracına karar verdi. Oylama gizli oyla yapıldı ve Tuğrul Türkeş'in partiden ihracı kararı oybirliğiyle alındı. Açık tasnif uygulandı. Tuğrul Türkeş'in ise Disiplin Kurulu'na savunma vermediği öğrenildi.

BAHÇELİ: BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ

Seçim Hükümeti'nin Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, dün yaptığı basın toplantısında MHP'den gelen eleştirilere "Benim Başbakan Yardımcısı olmam nedeniyle benim partim MHP de iktidar olmuştur. Ben partimi iktidar yaptım." yanıtını vermesinin ardından dün akşam saatlerinde de MHP lideri Devlet Bahçeli'den zehir zemberek bir açıklama gelmişti. Bahçeli, Türkeş'in gidişi MHP'ye oy kaybettirir mi sorusuna da "Bir dağa bir serçe konsa dağ ne kazanır, bir dağdan bir serçe kalksa dağ ne kaybeder? Bilmem anlatabildim mi?" demişti.

Bahçeli, "Hiç kimse hiç bir partili kendisini yasalar üzerinde görmemeli, tüzüğün üstünde görmemeli, partinin üstünde görmemeli, o partiye gönül vermiş insanlar üstünde görmemeli. Yasaya, tüzüğe yersiz kalmış olan kişi, disiplin kurulu gereğiyle her türlü işlemle muhatap kılınabilir. Önümüzdeki günlerde bunu sizde yakından göreceksiniz" şeklinde konuşmuştu.

NE OLMUŞTU

MHP'den Ankara Milletvekili seçilen Tuğrul Türkeş, MHP'nin seçim hükümetinde yer almayacağı şeklindeki kararının aksine Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Bakanlık teklifini kabul etti. Gündemde bomba etkisi yaratan bu gelişme sonrasında MHP, Tuğrul Türkeş'i partiden ihraç etmek için disiplin kuruluna sevk etti. Tuğrul Türkeş bakan olduktan sonra Ak Saray'daki 30 Ağustos törenine katıldı ve Başbakan Davutoğlu ile birlikte Alparslan Türkeş'in mezarını ziyaret etti.

MHP DÖRDÜNCÜ PARTİ OLDU

Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş’i partiden ihraç eden MHP 79 milletvekiline sahip olarak TBMM’de milletvekili sayısı açısından HDP’nin gerisine düştü. MHP dördüncü parti olurken TBMM’deki son sandalye dağılımı şöyle: AKP 258, Cumhuriyet Halk Partisi 131, HDP 80, MHP 79, Bağımsızlar 2, toplam 550